Puszta coursing és whippet fesztivál

Október 20-án, a bugaci Karikás Csárda melletti – közel 8 hektáros füves – területen rengeteg programmal, agárbazárral, vidámsággal, és elsősorban egy rendkívüli puszta coursing edzéssel várják az érdeklődőket a Whippet fesztiválon. Minden kutyást, az agársportok vagy csak a hibátlan csárdakaja iránt érdeklődőt szeretettel várnak. Nézzük a részleteket!

A program reggel 10 órakor indul október 20-án (szombaton) a bugaci Karikás Csárda melletti zöld területen bemelegítéssel, majd a coursing futamokkal – egészen 18 óráig.

Az edzés mellett számos programmal is készülnek: lesz természetesen kutyás holmikért zajló tombola  mint mellékszál, az Agárbazárban kutyás kiegészítők, nyakörvek, hámok, tápok, gazdiknak whippetes póló és pulcsi, rengeteg kutyáknak készülő finomság és BARF étrend, kutyajáték, és a kutyás családi fotózást se hagyjuk ki a sorból. Előadásokat tartanak felkért szakértők a coursingről és annak történetéről, a kutya fizioterápiáról és hidroterápiáról, a felelős kutyatartásról.

Finom ebédről a Karikás Csárda gondoskodik, és az ő szervezésükben a méneshez is elkirándulhattok, sőt, lovasbemutatón és kocsikázáson is részt tudtok venni. A nemzeti park tanösvényei (a csárdától egy méterre kezdődnek) kalandos túrázásra invitálnak, úgyhogy ha még nem vagy már nem fárasztódott le az ebsereg, akkor (fél)szervezett módon ezeket is végig lehet járni.

Fontos! Mindenkit megkérünk, hogy gondoskodjon pórázról, és szükség esetén szájkosárról a felpapikázott kutyájának. A csárda és a coursing ezdés területén csak pórázra kötött kutyákat tudunk fogadni a saját és a társai biztonságának érdekében. 

GYIK:

Mi az a coursing?

A coursing edzés során egy speciálisan kialakított szlalom-szerű pályán fognak műnyulat (egy gigantikus műanyag mopot) húzni. Ezt fogják követni a kutyák, kb. 800 méter hosszan. A bemelegítést és az edzést követő lefuttatást természetesen szakértőink segítségével végezhetik el a jelentkezők.

Hol van Bugac?

Budapesttől 120 km-re, Pécstől 194 km-re, Szegedtől 58 km-re található, éppen Kecskemét mellett, kocsival az út a fővárosból kb. 1 óra 30 percet vesz igénybe. Parkolni ingyenesen, a rendezvény helyszínén lehet. 

Érdemes időben érkezni, ezért a szálláslehetőségeknek is utánajártunk: Kecskeméten és Kiskunfélegyházán rengeteg szálloda és apartman található, a csára közelében pedig két szépen felújított és felszerelt tanya, valamint a Bucka Hotel várja a foglalásokat. Minden fontos részletet, szálláslehetőséget, csárdamenüt, Agárbazár árusait, előadókat feltüntettünk a Facebook eseményünkben, itt:

https://www.facebook.com/events/1898102443603424/

Térkép: https://goo.gl/maps/dusAhW3iVmm

Nem agaram van, azért indulhat?

Igen!

Szervezők: Whippet Center és Huce – Hungária Coursing Egyesület a Karikás Csárdával karöltve

Linkek:

http://www.bugacpuszta.hu/karikas-csarda.html

http://huce.hu/

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...