A dadus kutyája mentette meg az egy éves kislányt a fulladástól

Minden szülő rémálma, hogy kisbabájával történik valami, és ők nincsenek ott, hogy segítsenek. A kutyák varázslatos jelenléte azonban ilyen helyzetekben is gyakran bizonyulnak életmentőnek. Így volt ezzel a Weeks család is, akik elvesztették volna egy éves kislányukat, ha nem lett volna Loui – aki ráadásul nem is saját kutyájuk, hanem a dadus kedvence.

 

Loui-t, a Cavalier King Charles spánielt gazdija, Maureen Tarrant, a Weeks család dadusa hozta magával a házba, ahol dolgozik. Ez volt a legtökéletesebb dolog, amit aznap tehetett, hiszen az eb megmentett egy életet – és vele együtt egész egész családot.

Már mindenki lefeküdt aludni, amikor Loui idegesen elkezdett ugatni és fel – alá rohangálni a házban. Mindenképp fel akarta hívni a szülők figyelmét valamire, berohant a szobájukba hevesen ugatva, majd visszarohant kislányuk szobájába. A Kent-ben élő édesanya, Shannon Weeks azért figyelt fel a kutya furcsa viselkedésére, mert szinte soha nem szokta ugatni hallani dadusa kedvencét.

Ahogy utólag mesélte, a lehető legrosszabb érzés volt, ahogy követte a kutyát, és látta, hogy idegesen toporog 1 éves kislánya szobája előtt. Amikor az anyuka berohant a gyermekhez, látta, hogy hason fekszik és nem lélegzik. Mint később kiderült, a kislány bukott egyet, és ahogy valami félrement, fuldokolni kezdett. Shannon az utolsó pillanatban ért oda a kutya hívására. Felkapta a kislányt, és sikerült levegőhöz juttatnia, férje pedig sürgősen bevitte a kórházba.

Az orvosok stabilizálták az állapotát, és jelezték a szülőknek: ha nem reagálnak Loui jelzésére, biztosan elveszítik gyermeküket. – Loui az én hősöm. Ha ő nincs, már nem lenne mellettem a csodálatos kislányom. –

Nem ritka jelenség, hogy kutyáink megérzik állapotunkat, testünk és környezetünk változásait. Egyes betegségek kimutatására egész képzési rendszert építettek fel a szakemberek – ilyenek például a rákos megbetegedések, de gyakran fordul elő, hogy kedvenceink azt is jelzik, ha egyik gyermekünk váratlan helyzetbe, bajba kerül vagy épp a házban tűz üt ki.

 

Hasonló történeteink közül:

Megmentette örökbefogadó családját, mikor kigyulladt a ház

Kutyája mentette meg a Down-szindrómás kisfiú életét

Addig maradt életben, amíg megszületett gazdái kislánya

Ugatásával mentette meg állapotos gazdáját és a babát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...