Beltéri sípálya részleget nyitottak Angliában külön kutyáknak, hogy hűsölhessenek a hőségben

Igazi „cool” szolgáltatás, amit az emberi felelőtlenség hívott életre. Nagy-Britanniában rekord meleg várható, ami megviselheti a kiskedvencek egészségét. A helyi szervezetek nem győzik figyelmeztetni a gazdikat, hogy fokozottan figyeljenek állataikra. Egy fedett sípályát üzemeltető cég ezt úgy próbálja támogatni, hogy ingyenes kutya hűsölő rézleget nyitottak.

 

Nagy-Britannia – A legnagyobb országos állatvédő szervezet, az RSPCA nem győzi figyelmeztetni a tulajdonosokat: figyeljenek oda állataikra, mert nagy mértékben melegszik az idő. Még mindig számtalan esetet hallani – minden országból – autóban hagyott vagy más módon hőgutát kapott kutyákról, sőt, még gyerekekről is. Az elmúlt két hétben több mint 600 vészhívás futott be hasonló esetekről, elsősorban Londonból és Walesből.

A felelőtlen állattartókat már nem tudják más módokon felszólítani, hogy fejezzék be az állataik életének kockáztatását, így ez a kényszer hívott életre egy szuper szolgáltatást. Manchester-ben létezik egy Chill Factore nevű fedett sípálya, ami nyáron is használható. Ezen belül nyitotta meg a kapuit a Canine Chill Zone – a kimondottan kutyának fenntartott hűsölő részleg, ahol az ebek átvészelhetik a legnagyobb hőséget. Az átvészelés szerény kifejezés, ugyanis pihenhetnek, ehetnek, játszhatnak is egymással, akár még csúszkálhatnak is a kialakított pályán.

Ráadásul nem csak azon gazdik használhatják a külön helyet, akik magát a fedett sípályát is használják, hanem bárki betérhet, aki úgy érzi, hogy egy kis hűsülő pihenésre szorul kiskedvence. Ja, és a szolgáltatás ingyenes…

– Nyilvánvalóan komoly probléma a hőség, így reméljük, hogy a havas feltételek a család minden tagja számára segítséget nyújtanak majd. Szeretnénk felhívni a figyelmet mi is hőguta veszélyeire, és ezzel támogatni az RSPCA tájékoztató kampányát. A kutyahűsölő ingyenes bárki számára, aki egy kis hűvös, biztonságos pihenőhelyet keres kedvencének – nyilatkozta Morwenna Angove, a cég vezetője.

Minden országban más következményekkel jár, ha egy autóban hagyott kutyát kiszabadítunk, akár úgy is, hogy kénytelenek vagyunk komoly kárt tenni a kocsiban. Nagy-Britanniában fél év börtönbüntetés járhat egy állat ilyen típusú haláláért. Magyarországon általánosságban akár 3 év is járhat állatkínzásért, de sajnos a bírói gyakorlat nem szokta szigorúan megítélni az ilyen eseteket.

Mindenesetre a kutya hűsölős havas sípálya szimpatikus és sugárzik belőle: számít a cégnek az, hogy ne csak az emberek, de, ahogy ők fogalmaznak, a család minden tagja kellemesen érezze magát a legnagyobb melegben is.

 

Nem lehet elégszer elmondani:

Ha autóba zárt kutyát látsz – először inkább segíts, utána fotózz

Hogyan ismerjük fel a hőguta jeleit és mit tehetünk

Az állatorvos autóba zárta magát a napon, hogy megmutassa, mit élnek át kedvenceink

Durva kísérlettel mutatják be, miért ne hagyd melegben az autóban a kutyád

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...