Saját KB bal
Saját KB jobb

A világ legrondább kutyáinak versenye az irántuk érzett szeretetről szól

Minden évben megrendezik a világ legrondább kutyáinak versenyét, idén Kaliforniában lesz a hétvégén. Amellett, hogy a győztes több mint 400,000 forintnak megfelelő dollárt nyer, és számos média megjelenést a magáénak tudhat, a verseny maga nem erről szól. Sokkal inkább arról, hogy a szeretet nem függhet a szépségtől, a csúnya kutyák ugyanolyan kedves, érző lények, mint hibátlan társaik. Ráadásul állatmentő szervezetet támogatnak és az örökbe fogadást népszerűsítik.

 

Gülü szemek, csálé fogak, szőrtelen test, lógó nyelvek – ezek jellemzik leginkább a minden évben megrendezett verseny résztvevőit. Valaki viccesnek látja őket, valaki sajnálja, de egy biztos: gazdáik csúnyaságuk ellenére is imádják őket.  

Sokan elítélik a versenyt, úgy gondolják, nem szól másról, mint a nem elég szépnek született kutyák kigúnyolásáról, de a verseny szervezői és résztvevői egyaránt elutasítják ezt. Inkább azt szeretnék hangsúlyozni, hogy ebben a külsőségektől hemzsegő világban minden élőlény értékes, nézzen ki bárhogy. Minden kutya megérdemli a szeretetet és egy csodálatos otthont mindörökre, függetlenül a pedigréjétől vagy a kinézetétől.

A szervezők jelmondata a „Támogasd, Fogadd örökbe, Imádd!” – minden helyezett pénznyereményben is részesül, a győztesnek pedig ki kell választania egy állatmentő vagy jótékonysági szervezetet, aki majd megkapja a felajánlott összeget. Az elmúlt évek nyertesei kész média sztárok lettek, ami nem pusztán magamutogatás, hanem egy jó lehetőség arra, hogy a tiszta, feltételek nélküli szeretetet hirdessék.

Ez egy igazi Hamupipőke történet a kutyáknak: sokukat mentik meg és fogadják örökbe a verseny hatására. Itt vannak páran az idei versenyből:

 

Ide kapcsolódó tartalmainkból:

A legrondábbnak titulált fajták

Mogyoró, a világ legrondább kutyája

Ő idén a legrondább kutya – 2016

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...