Saját KB bal
Saját KB jobb

Visszament a férfi a vulkán kitörésének helyszínére, hogy kimentse kutyáját

Június 4-én őrült pusztítással tört ki a Fuego vulkán Guatemalában. Rengeteg ember meghalt, többszázan megsérültek, és megszámlálhatatlan ember maradt otthon nélkül. Mindenki mentette azt a kevés értékét, amit nem nyelt el a láva. Egy riporter vette észre a férfit az úton, aki visszament és kimenekítette házának romjaiból legfontosabb értékét.

 

Jelen állás szerint a halottak száma elérte a 70-et, de sajnos többtucat embert még mindig nem találnak. A Fuego (spanyolul tűz) vulkán jelenlegi kitörése a legnagyobb volt az elmúlt négy évtizedben, szinte mindent elpusztított a közelében, ha nem a láva, akkor a robbanáskor szétszóródó hatalmas hamu felhő.

A helyi rádióadó riportere éppen az egyik főúton kísérte a menekülőket, mikor felfigyelt egy férfira, aki hatalmas zsákot cipelt a hátán és valamit az ölében. Amikor közelebb ment, kiderült, hogy egy kutyát tart a kezében.

Ignacio Lopez a kitörés után életét kockáztatva visszament az összeomlott házához, és elhozott pár értéket, amit össze tudott kapkodni egy zsákba. A férfit por lepte be, de rendületlenül gyalogolt előre – karjában szeretett kutyájával. Ő volt a legnagyobb érték, akit soha nem tudott volna hátra hagyni.


A mentőcsapatok egyik tagja viszi saját kereső kutyáját

A riporter kérdésére elmondta, hogy közvetlen családtagjai – bár égési sérüléseket szenvedtek, de jól vannak, sikerült elmenekülniük. Testvéréről egyelőre semmit sem tud: az is lehet, hogy maga alá temette a vulkán, de lehet, hogy sikerült kimenekíteniük a mentőcsapatoknak.

Sajnos rengeteg házikedvenc is odaveszett, Ignacio kutyája az egyik olyan állat volt, aki nem csak a kitörést élte túl, de gazdájának is számított annyit, hogy ne hagyják hátra a tragédiában.

 

A természeti katasztrófáknak mindig áldozatul esnek az állatok:

Több ezren kedvenceik miatt nem tudnak elmenekülni a puerto rico-i hurrikán pusztításából

Felnőttek, gyerekek tömegesen mentik az állatokat a Harvey Hurrikán pusztításából

Üzent a floridai államügyész az állatokat hátra hagyóknak: Meg fogunk találni és el fogunk ítélni!

 

(kuyabarát.hu)

Forrás: petrescueriport

 

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...