Megharapta saját kutyája a nőt, és még meg is büntették érte

Furcsa és elgondolkodtató ítélet született egy hölgy ügyében, aki egyszerre volt áldozat és vádlott saját perében. Több helyen megsérült, mikor kutyája összeverekedett egy másik ebbel, ő pedig megpróbálta őket szétválasztani, de két évvel később még bíróság elé is állították, amiért nem tudta kontrollálni kedvencét.

 

Nagy-Britanniában komolyan veszik a kutyaharapást, még akkor is, ha saját ebünk tette. Így történhetett, hogy egy nő a bírósági perén egyszerre volt áldozat és vádlott. Még két évvel ezelőtt történt, hogy Irina Zureiqi sétálni ment kutyájával, Jack-el és másik négylábújával, Angelina-val.

Nem lett volna semmi gond, de Jack szemet vetett egy másik kutyára, és ahogy odaért hozzá, megharapta a fülét. A megtámadott eb, Oscar nem tudott szabadulni, így Irina kénytelen volt közbe avatkozni. Ahogy próbálta leválasztani kutyáját a másikról, számtalan sérülést szerzett. Jack állítólag meg is harapta, valamint a földön húzta maga után, így a hölgy zúzódásokkal és vágott sebekkel tért haza.

Irinának most kellett bíróság elé állnia az eset miatt, amiért nem tudta kontrollálni kutyája viselkedését. Attól függetlenül, hogy ő is komoly sérüléseket szenvedett, még fizetnie kellett: egészen pontosan 770 font (több mint 280,000 forint) bírságot, valamint Jack mostantól csak szájkosárban sétálhat.

Védőügyvédje azzal védte a hölgyet, hogy a törvény, ami alapján bűnösnek nyilvánították, azt hivatott megakadályozni, hogy kutyák emberre támadjanak, de ez nem jelent bűnösséget, mikor valaki akkor sérül meg, mikor két összeverekedő kutyát próbál szétválasztani.

Az ügyészség azonban azzal érvelt, hogy Jack olyan szinten kiszámíthatatlan lett a támadás során, hogy képes volt saját gazdájának is sérülést okozni, ami nem hogy elítélendő, de még súlyosbító tényező is. Egyik tanú sem erősítette meg, hogy a kutya tudatosan fordult volna gazdája ellen, de Jack-et csak úgy tudták leszedni a másik kutyáról, hogy egy kötéllel fojtani kezdték és hideg vizet öntöttek rá.

Irina tagadta, hogy saját kutyája okozta volna sérüléseit, szerinte ő volt a hibás, mert nem engedte el a pórázról verekedős kedvében lévő kedvencét.

 

Még több furcsa helyzet:

Megharapta a gyanúsított a rendőrkutyát

Az altatás ellen küzd egy anyuka, akinek megölte egy kutya kedvencét és megharapta a lányát

A férfiakat és az ideges embereket gyakrabban harapják meg a kutyák

A bátor gazdi szájon harapta a kedvence torkát harapó kutyát – ezzel mentette meg életét

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thesun

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...