Ismét kutyacsempészeket fogtak, ismét Zalában, ismét Olaszország volt a cél

Már szinte szó szerint kimásolhatnánk korábbi cikkeinket, hiszen nagyjából egy forgatókönyv szerint zajlanak az események. Az is ugyanúgy történik, hogy soha nem hallunk semmilyen következményről, valószínűleg ez a fő oka, hogy minden kutyacsempészési ügy állandóan ismétlődik. Most is fogtak egyet a rendőrök: 31 kutya közül többen biztos nem élték volna túl az utat.

 

Szombaton dél körül érkezett a hívás több állatmentő szervezethez, hogy Zala megyében ismételten kutyacsempészeket fogtak a rendőrök. 31 kiskutyát zsúfoltak be egy Mercedes csomagtartójába. A látvány sokkoló volt: koruk maximum 8 hetesig terjedt, ami elvileg a minimum lenne, mikor elválaszthatók az anyjuktól, de a rakomány között találtak mindössze 4 hetes kölyköket is.

A különböző fajta jellegű kutyák egymást taposták. Az állatmentők – látva a kocsiban uralkodó szörnyű állapotokat, biztosak voltak benne, hogy sokan nem élték volna túl ez a szenvedésekkel teli utat, ami egészen Olaszországig tartott volna. De sajnos még így is megéri a kutyakereskedőknek – a minimális veszteséggel számolva.

– Csivavák, francia bulldogok és uszkárok szinte kivétel nélkül betegen. Volt, akit akut állapota miatt már az éjszaka folyamán állatorvosi ellátásban kellett részesíteni. Ő biztos belehalt volna ebbe a kegyetlen utazásba. Genetikai betegségek, köhögés, szörcsögés, giardia (élősködők által okozott, heveny hasmenéssel járó bélfertőzés – a szerk.) sújtja a kutyusokat, akiknek még jócskán az anyjuk mellett lenne a helye – olvashatjuk a Noé Állatotthon oldalán.

A kutyák fuvarozását a Vahur Állatvédő Egyesület és az Állatmentő Sereg vállalta. A szervezetek megérkezéséig az Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala gondoskodott a jogszabályoknak megfelelő ellátás biztosításáról. A kutyusok mind megkapták a határon az egyedi azonosítójukat Horváth doktor úrnak köszönhetően, melynek költsége az állatvédelmi szervezeteket terheli sajnos.

A NOÉ Állatotthon gondozásába 8 francia bulldog jellegű apróság érkezett. Mindannyian túl kicsik és betegek. Jelenleg szigorú karanténjukat töltik és zajlik a kivizsgálásuk.

A rendőrség állatkínzás megalapozott gyanúja miatt eljárást indított az olasz csempészek ellen. Ezek a kölykök néhány hónapon belül a 3. csempészektől lefülelt és megmentett csapat. Korábban több mint 30 kölyköt foglaltak le ugyanilyen körülmények között, az ő orvosi kezelési költségük milliós nagyságrendű volt. Furcsa, hogy semmilyen törvényadta lehetőség nincs arra, hogy bármilyen változást elérjenek ezen a téren. De hogy is lenne, ha szabad és törvényes a pálya minden ilyenre: Pécsi piac – ami szem szájnak ingere:

 

Íme az előzmények és további fontos infók:

19 kutyát zsúfoltak össze egy olasz autóban, hogy papírok és oltások nélkül kivigyék őket az országból

22 eladásra szánt francia bulldogot összezsúfolva próbáltak kivinni az országból egy személyautóban

Magyar szaporítókról, piacról és csempészekről számol be a külföldi sajtó

Kutyacsempészet – láss mögé és értsd meg, miért ne ajándékozz állatot

Magyar állatorvost ítéltek el kutyacsempészésért és illegális kereskedelemért Angliában

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Noé Állatotthon

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...