A szökött rabokat elfogó K9-es véreb megtalált egy elrabolt kislányt

Bár a biztonságos életünkből nézve szinte hihetetlen, hogy valahol hivatásos börtön szökevényeket elfogó vérebeket alkalmaznak, de Texas-ban így megy ez. Ilyen kutya Ringo is, aki valószínűleg szuperhősként vonul be a történelembe, miután a rabok helyett önszorgalomból megtalált egy az apja által elrabolt kislányt.

 

Ringo egy Grimnes megyei (Texas) börtönben alkalmazott véreb, akit a létező összes helyzetre kiképeztek, ami egy ilyen helyen csak történhet. De ő nem a hétköznapi munkájával lett híres, hiszen arrafelé előszeretettel használják a kutyákat ezekre a feladatokra.

– Nagyon jó nyomkövető kutya – meséli John Dockery, Ringo állandó handlere, aki a börtönben dolgozik. Ringo egyáltalán nem agresszív, de a raboknak, akik szökésre fanyalodnak, esélyük sincs vele szemben, mert képes bármilyen nyomot megbízhatóan követni. – Igyekszünk biztosítani számára a keresendő illat egy részét. Megmutatjuk neki, ő eltárolja az agyában, és azonnal a földhöz tapadva a keresésére indul. – Ringo szinte sohasem téved.


Tudtad? A vérebek képesek olyan nyomokat is követni, amelyek már több mint 300 órásak (Fotó: pinterest)

John képzi Ringo-t lényegében a születése óta. Alapvetően arra tanították, hogy a börtönből megszökő rabok hollétét derítse ki. A K9-es kutya képességeit azonban előszeretettel alkalmazzák, ha egy eltűnt embert kell megtalálni, például időseket vagy gyermekeket.

Eddig is nagy értékként tekintett rá a megye, de most valóban hőssé lépett elő, mikor megmentette egy kislány életét. – Kaptunk egy hívást, hogy egy kislányt elvitt az apja – nyilatkozta Albert Hirsch őrmester, a börtön kennel részlegének főnöke.

A hatóságok szerint az édesapa elrabolta a kislányt Hempstead-ben, és egy Waller-hez közeli háznál megtalálták elhagyott járművét, de több információ nem állt a rendelkezésükre, ezért keresték meg Ringo handler-ét.

A K9-es négylábú tiszt azonnal szagot fogott az elhagyott autónál, és folyamatosan mutatta az utat. Nem sokkal később már egészen közel vitte vezetőit a férfihoz, mert az meglátta őt és menekülőre fogta. Ringo orra elől azonban nincs hova elbújni: bár az apa megpróbált egy garázsban meglapulni, de Ringo ott is megtalálta és hamarosan elfogták.

A férfi a kislányt hátra hagyta, aki az utcán maradt egyedül. Ringo a gyerekre is rátalált, így biztonságba helyezték – szerencsére a sokkon kívül nem esett bántódása.

Ringo-nak nem ez volt az első ilyen hős mentése: tavaly egy öt éves kislány elkeveredett családja mellől a Jelly Stone Park-ban (igen, a Maci Laciról híres családi kiránduló hely). Ringo találta meg épségben 11 órával eltűnése után.

A helyi rendőrség szerint a férfinak a gyermekrablás mellett még számos vádpontban kell majd felelnie a bíróság előtt, ilyen a gyermek veszélyeztetése és elhagyása is. Az édesanya a rendőrségnek elmondta, hogy az apa mentális problémákkal küzd, és valószínűleg elmulasztotta a gyógyszeres kezelést.

Sztár vagy, Ringo!

 

Ezeket is ajánljuk:

Egész éjjel az elveszett kislány mellett maradt a 17 éves siket és csaknem vak kutyája, majd segített megtalálni őt

Csodálatos: 10 év után került haza egy kutya gazdáihoz

Megtámadta a rablót a kutya, aki kezet emelt 86 éves gazdájára

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: khou

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...