Saját KB bal
Saját KB jobb

Jó hír – a Tisza-tónak is lesz kutyabarát strandja

Mindig üdvözölendő hír, ha arról számolhatunk be, hogy hazánk kutyabarát helyei bővülnek. Főleg, ha a nyárias idő közeledtével további fürdőzési lehetőség adódik, és a kutyásoknak nem kell tilosban járniuk, hogy egy kicsit felfrissítsék kedvencüket. Jó hír: május 1-étől szabad a kutyázás a tiszafüredi Holt-Tisza-parton.

 

Évek óta sokan – köztük csapatunk is – aktívan küzdenek azért, hogy egy kulturált kutyatartói réteg alakuljon ki hazánkban, akik megbecsülik, ha kutyabarát szolgáltatásokat kapnak. Akik átérzik ennek a felelősségét, egyre inkább igénylik, hogy kutyájukkal szinte bárhova el tudjanak utazni, be tudjanak menni egy étterembe vagy boltba. Ahogy melegszik az idő, úgy lesz egyre sürgetőbb a kérdés: hol vannak elérhető vízpartok, ahol kedvencünkkel együtt könnyíthetünk a nagy melegen?

Most szerencsére újabb lehetőséggel bővül a magyar paletta: eddig ugyanis nagyon hiányos terület volt a kutyás vízparti fürdőzés az ország keleti felében. Tiszafüred azonban felismerte a jogos elvárást, így május 1-én egy hivatalos ünnepség keretein belül megnyílik az első kutyabarát fürdőhely a Tisza-tónál.

A helyiek körében is egyre nőtt az igény egy helyre, ahol szabadon lehet kutyát fürdetni, emellett a Tisza-tó rengeteg kirándulót is vonz.

– Egyre több kutyás turista jön a városba, ezzel is szeretnének egy új szolgáltatást nyújtani, ezáltal pedig vonzóbbá tenni a várost. Tiszafüreden is sokan tartanak kutyákat, így a helyiek számára is kedvező előrelépés lehet egy kutyafürdőhely kijelölése – mondta a szoljon.hu oldal kérdésére Ujvári Imre polgármester. – Tiszafüred egy állatbarát település. Idén meghirdettük az Állatbarát Település programunkat, ezen célunkat szeretnénk tovább erősíteni az ilyen intézkedésekkel. A Tisza-tó környékén még nincs ilyen, de megyeszerte és országosan is kevés – magyarázta a településvezető.

A határozat értelmében egy partszakaszt jelölnek ki a szabadstrand és a Morotva Kerékpáros Pihenőpark között, a partéltől számítva mintegy hatvan méter szélességben, hetven méter hosszan, ami májustól szeptemberig áll majd a gazdik rendelkezésére. A higiénia megőrzésére húsz kutyapiszok-gyűjtő kihelyezéséről is határoztak.

 – Célunk ezt a szemléletmódot minél több területen megjeleníteni, így minél több területen szeretnénk megvalósítani hasonló intézkedéseket.- nyilatkozta a polgármester.

Május 1-jén (kedd), 10 órakor Tiszafüreden, a Morotva Kerékpáros Pihenőpark előtti területen várják a megnyitó ünnepségre érkezőket, ahol többek között szépségverseny és csónakkirándulás is várja az oda látogatókat.

 

Hajrá, vízpart!

Kutyabarát strandot Siófokra!

Vizes kalandok négylábon

Változások a fonyódi kutyás fürdőhelyen

Irány a Balaton, de óvatosan a szúnyogokkal!

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: szoljon.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...