Saját KB bal
Saját KB jobb

Ismerd meg Cole-t, a világ legboldogabb mellső lábak nélküli kutyáját

Cole-t hat hetesen adták le egy menhelyen Chicago-ban, ahol rögtön örökbe adhatatlannak is minősítették, születési rendellenessége miatt. Olyannyira a halál torkából szabadult, hogy éppen ölben vitték az altatásra, amikor az egyik önkéntes megállította a menhely dolgozóját, és elkérte tőle a kutyát.

 

A Rescue Warriors csoport egyik tagja volt az, aki az utolsó pillanatban visszahozta az életbe a sérült állatot. Ők tettek fel egy felhívást az internetre, hogy ideiglenes otthont keresnek neki, amíg a mellső lábai helyén lévő csonkok és hátsó mancsain lévő fertőzés is meggyógyul. Egy lány, Kimberly Boshold, aki fél évvel korábban fogadott örökbe egy parvoból és szopornyicából felépült keverék kutyát, jelentkezett a feladatra. – Láttam a fotóját, és akkor azt gondoltam, hogy mondhatnék nemet? – mesélte.

Barátja egy ideig tiltakozott a kihívás ellen, nagyjából egy teljes napig. Utána elnevezte Cole-nak, és úgy döntöttek, ideiglenes helyett inkább örökös tagja lesz a családjuknak. Keke, korábban befogadott kutyájuk rengeteg mindenre megtanította a kétlábú kutyát. Bár először nem tudták, hogyan fogja kezelni az új jövevényt, de Keke körülbelül egy óra múlva már együtt szundikált a tesóval. 

Ahogy a család fogalmaz: nem volt sok mindenben más felnevelni Cole-t, mint egy átlagos négylábú ebet. – Annyira apró volt. Tudott ugrani, kígyózni, átverekedte magát mindenen. –

Hogy még könnyebben tudja élni mindennapjait, elvitték úszni, masszázsra és különböző terápiás kezelésekre, hogy erősítsék a hátsó lábait, gerincét és vállait. Mára első születésnapját ünnepli, és sosem lassul.

– Cole őrült, ám lusta is egyben. Sokat alszik, mert nagyon szeret pihengetni, de nagyon vicces, ahogy pörögni, játszani kezd. Mindenhova a házban takarókat és ágyakat tettünk, így végig tudja ugrálni nyuszi-ugrásban. –

Kapott egy kerekesszéket is, amit nem fogadott túl nagy lelkesedéssel. – Nagyjából utálja. A masszázs terapeutája elmagyarázta, hogy azok a kutyák, akik később elveszítik valamelyik lábukat, könnyebben alkalmazkodnak a kerekesszékhez, de Cole-nak sosem voltak mellső lábai, így nem tudja, milyen érzés lehet, és nem tudja, mit várunk tőle. – Így csak napi 5-10 percre használja, furcsa módon könnyebb neki anélkül. – Szeret rohangálni és nyuszi-hoppolni, amerre csak akar. Ha pedig futni akar, akkor Kevin felemeli és együtt futnak. –

Cole történetét arra is felhasználják gazdái, hogy fajtájával, a pit bullokkal szembeni előítéletéleteket csökkentsék. Gyakran járnak jótékonysági rendezvényekre, és együttműködnek más, pit bullokat segítő szervezetekkel.

 

Még több kétlábú is csoda:

Nevelőszülők mentették meg a kétlábú kutyát – imádják egymást

A kétlábú bulldog baba is boldogságra vágyik

Két lába van – és nem fél használni, nem hajlandó lassulni

 

 

(kutyabarát.hu)

forrás: dogster

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...