Saját KB bal
Saját KB jobb

Az új kutyakaki szégyen térkép felkeltette az Egyesült Királyság felsővezetésének érdeklődését

Egy faluban egy hölgy indította el azt az interaktív térképet, amin a fel nem szedett kutyaürüléket jelzik a figyelmes kutyások. Hamarosan annyira sikeres lett a projekt, hogy az egész országban elterjeszthetik a használatát, a területeket pedig ez alapján takarítanák.

 

A Doodoowatch nevű szimuláció arra ösztönzi a felhasználókat, hogy jelentést tegyenek a kutya után otthagyott csomagokról. Miután egy felhasználó bejelentkezik, az online térképen jelölheti, hol talált ürüléket, ezután pedig a rendszer azonnal értesítést küld a legközelebbi utcai takarító csapatnak.

Egy Wimblington-i lakos, Amanda Carlin (a képen jobbra) találta ki az egészet, és elmondása szerint olyan szintű a média érdeklődés a térkép iránt, hogy már Kuwaitból is kapott visszajelzéseket. Azóta kidolgoztak egy teljes működő használati útmutatót, és elküldték mintegy 60 tanácsnak és közösségi csoportnak, hogy még több embert motiváljanak a kutyakaki elleni küzdelemben.

A használati útmutató nem csak az online rendszerre vonatkozik, de magában foglalja azokat a tanácsokat is, hogy miként lehet bevonni különböző közösségeket a projektbe, létrehozni egy térképet és a jelzéseket, kapcsolatba lépni a hatóságokkal és aktívan foglalkozni a közösségi média ezirányú negatív híreivel.

Hazel Walton, a Lancashire-i Euxtonból egy közösségi csoport tagjaként az egyik első, aki átvette a rendszer használatát. – Én mindig feltakarítok a nagy kutyám után, és idegesít, hogy mások ne így tesznek – meséli. – Ez arra szolgál, hogy beszámoljunk az esetekről és szégyenbe hozzuk az embereket, hogy végre tegyenek valamit – bármit meg kell tenni, hogy meg tudjuk változtatni az ezzel kapcsolatos helyi hozzáállást. –

A szintén új felhasználó, Zena Aris-Sutton, a Derbysire-i New Mills-ből azt mondta, hogy a környéken egy szemétszedő csoportot vezetnek, és egy egy-két órás szünet elteltével mintegy 100 zacskó kutya ürüléket szednek össze. Azt mondta, hogy a Doodoowatch vonzónak tűnt, mivel struktúrája, és humorossága lehetővé teszi az emberek számára, hogy úgy érezzék, aktívan is tesznek valamit, és információt szolgáltatnak, amivel segítik a helyi tanácsok munkáját.

Az alapító Mrs. Carlin azt mondta, hogy örömmel tölti el, hogy másokat inspiráltak azzal, amit létrehoztak,  és ingyen segíthetnek másoknak.

 

Még több kaki téma:

A Kakitündér nem létezik

Zseni ötlet az új brit utcai világítás, amit kutyakaki működtet

Ka-KI-tasztrófa: ezért ne hagyd egyedül kutyád a robotporszívóval

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: bbc

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...