Saját KB bal
Saját KB jobb

Újabb előrelépés: kutyabarát irodaházak az Infoparkban

Ha lassan is, de folyamatosan halad az országban a kutyabarát helyek bővülése. Talán egyelőre az ún. kutyabarát munkahely a legkevésbé elfogadott, de szerencsére ezen a területen is mindig akadnak cégek, akik felismerik a kutyabarátságban rejlő lehetőséget. Most a segítségünkkel a budapesti Infopark I, B és C épülete vált hivatalosan is kutyabarát irodaházzá.

 

Sokan gondolják, hogy egy gazdinak inkább kényelmi szempont az, ha kedvencét beviheti munkahelyére, pedig ennél sokkal összetettebb a kérdés. Mi, a kutyabarát.hunál hiszünk abban, hogy gazda és kutya együtt sokkal boldogabbak, és ha az ember boldog, a munkáját is sokkal jobban végzi. Szerencsére ezt az összefüggést egyre több cég kezdi felismerni, nem véletlen hát, hogy a világon szinte mindenhol bővül a kutyabarát munkahelyek száma – Nagy-Britanniában például már minden negyedik munkahelyen van bejárós négylábú.

A kutyák jelenléte nem csak csökkenti a stresszt, míg dolgozunk, de barátságosabbá teszi a munkahely környezetét. Még ha csak az ott dolgozóknak lenne így, már az is remek lenne, de a munkahely külső megítélését is nagyban javítja. Emellett remekül egy helyben tartja azokat a dolgozókat, akik nem akarnak kutyáik nélkül lenni egész nap – hűségesebbé teszi őket a céghez, ahol kutyabarát hozzáállást kapnak.

Az idei évtől az Infopark három irodaházában is – a HGA Capital német ingatlanbefektető tulajdonát képező I, B és C épületekben – lehetősége lesz a kutyásoknak az épületbe magukkal hozni kedvencüket – írta meg a blog.iroda.hu.

– Büszkék vagyunk rá, hogy a bérlői igényeknek elébe menve az elsők között vagyunk, akik biztosították a lehetőséget, hogy az Infopark területén található irodaházainkban bérlőink kutyabarát munkahelyként működhessenek -nyilatkozta Honi Katalin, az említett irodaházakat üzemeltető Strabag PFS ingatlan és vagyonkezelési igazgatója.

Talán sokak számára meglepő, de a kutyabarát munkahely nem csak az állatbarát dolgozók közérzetére van jótékony hatással. A profit termelésben is kiemelkedő szerepe lehet, egészen egyszerűen azért, mert a gazdik meghosszabodott jelenléte javítja a produktivitást, hűségesebbek a szimpatikus céghez,  ami mind több profithoz vezetnek.

– Az Infopark hatalmas zöld területeivel, parkos jellegével, csendes, jó levegőjével eddig is kiválóan alkalmas volt a kikapcsolódáshoz szükséges környezetet biztosítására, de mi szerettünk volna ennél is többet tenni. Tudjuk, hogy milyen kedvező hatással van az állatok társasága az emberekre, nem véletlenül alkalmazzák őket olyan sokoldalúan terápiás célra is. Ezért döntöttünk úgy, módosítjuk a házirendet, ezáltal megteremtve a feltételeket, hogy amennyiben a bérlőink szeretnének kutyabarát munkahelyként működni, ennek részünkről ne legyen akadálya – tette még hozzá Honi Katalin.

 – Mivel ez nekünk is újdonság volt, a részletek kidolgozásához igénybe vettük a kutyabarát.hu munkatársainak szakértelmét és segítségét is, akik rengetek hasznos információval szolgáltak – meséli Hajdu Norbert, a program bevezetéséért felelős ingatlankezelő. – Tőlük származik a képen látható munkahelyi kutyás etikett infografika is, ami frappánsan foglalja össze a kutyás és nem-kutyás dolgozók harmonikus együttéléséhez szükséges viselkedési szabályokat. –

Gratulálunk a nyitottsághoz! Sok sikert kívánunk a programhoz!

 

Ezeket is ajánljuk:

Érdekes kísérlet: egy újságíró egy hétig mindenhova a kutyájával ment – meglepő reakciókkal találkozott

Egyre több munkaadó ad gazdi szabit új kutya érkezésekor

Ők idén a legjobb kutyabarát helyek – Év Kutyabarát Helye Pályázat 2017

 

 

(kutyabarát.hu)

Interjúk forrása: blog.iroda.hu
A
 fotók illusztrációk

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...