Saját KB bal
Saját KB jobb

A törött lábú agár több mint 3 kilométeren át gyalogolt, hogy elvezesse kölykeihez az állatorvosokat

Spanyolországban egy piacra tévedt be az agár, elhanyagolt állapota azonnal feltűnt az egyik embernek, aki felszedte és állatorvoshoz vitte. A kutyától valószínűleg vadászok szabadultak meg. Mivel vérzett és anyateje is volt, az orvosok feltételezték, hogy nemrég szülhetett, így esélyt adtak neki, hogy elvezesse őket kölykeihez.

 

A kutya a Vera nevet kapta a város után, ahol megtalálták. Lába eltört, így elsődlegesen azt a sérülését látták el az állatorvosok.

Emellett viszont az is fontos volt, hogy mihamarabb rábukkanjanak a kölykökre mind az anyakutya, mind a bébik érdekében, de abszolút nem tudták, merre induljanak. Az egyetlen biztos pont a piac volt, ahol Verát összeszedte egy jóérzésű vásárló, így visszatértek vele oda.

Nem tudtak mást tenni, mint hagyni, hogy Vera vezesse őket – szerencsére a kutya azonnal meg is tette ezt: több mint két mérfölden (3,2 kilométer) át tudatosan gyalogolt az utakon és mezőkön keresztül, míg végül egy elhagyatott területen egy autóroncshoz vitte a két hölgyet.  

A kocsiban 10 egészséges kölyköt találtak, Vera fantasztikusan ellátta őket addig, amíg valakit végre oda tudott vezetni hozzájuk – különleges érzés a bizalom, hiszen a sérült állat csak egy órával korábban ismerte meg a két állatorvost.  

A büszke mamát és babáit elszállították a klinikára, és amint mindenki megerősödött, a kölykök pedig elérik a kívánt kort, megkezdődik a gazdikeresés számukra.

 

További hihetetlen történeteink:

Metrón szülte meg 9 kölykét egy kutya

3 kilométert gyalogolt a járni alig tudó anyakutya, hogy megmutassa, hol vannak a kölykei

300 kilométert gyalogolt a kutya, hogy viszontlássa azt, aki megmentette az életét

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...