Búcsút vett kutyájától az altatás előtt, több hónap múlva kiderült, hogy még mindig él

Furcsa történet került napvilágra, ami sok etikai és érzelmi kérdést felvet. Egy hölgy elbúcsúzott halálos beteg kutyájától az állatorvosnál az eutanázia előtt. Öt hónappal később kapott egy fülest, hogy kutyája még mindig él. 

Összetett, szívszorító eset került a rendőrség elé, amelyben súlyos vádakban nyomoz a hatóság. Főszereplője a több szempontból érintett törpe pincser, Ceasar. Gazdája, Keri Levy nehéz döntés előtt állt, valójában azonban tudta, mi a helyes lépés, amit nem kerülhet el. Kutyája 15 éves volt, és sajnos elhúzódó, súlyos betegséggel küzdött, ami sok fájdalommal járt.

Keri elhatározta magát: bevitte az állatorvoshoz, elbúcsúzott tőle. – „Később visszakapta a kutya nyakörvét, kifizette a számlát, és kapott egy igazolást a rendelőtől, hogy Ceasar-t elaltatták, amelyben részvétüket is kifejezték az állat elvesztése miatt” – nyilatkozta az ügyben Ross Licitra, a Monmouth megyei állatvédő közösség vezetője.

Keri joggal hihette, hogy kutyája átkelt a szivárvány hídon, és megszabadult minden földi szenvedésétől. Azonban pár hónap múlva egyszerűen kapott egy névtelen üzenetet, amelyben az állt, hogy kutyája még mindig él, egy állatorvosi asszisztensnél van, aki az állatkórházban dolgozik.

Keri azonnal feljelentést tett. A rendőrség álláspontja szerint valószínűleg az asszisztens nem rosszindulatból hagyta életben Ceaser-t, egyszerűen elkezdett kötődni hozzá, meg akart könyörülni rajta és meg akarta próbálni visszaadni egészségét, habár ezt a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül tette.

Keri szörnyű pillanatokon ment keresztül, mikor szembesült vele, hogy kutyája hónapok óta másnál van, azóta szenved betegségével, és újra el kellett tőle búcsúznia, mielőtt ténylegesen elaltatták. Utólag bizonyították: a kutya nem lett jobban, végig szenvedett.

A vezető állatorvos azóta eladta a praxist, de az új tulajdonosok mindenben együttműködnek a hatóságokkal. Még vizsgálják a résztvevők felelősségét az ügyben, és még ha hisszük is, hogy jóhiszeműen cselekedett az asszisztens, a vádak súlyosak, és neki felelnie kell érte: lopás és állatkínzás vádjával indítottak ellene eljárást.

 

További meghökkentő történetek:

A PETA-t perelték, mert a szervezet begyűjtötte és elaltatta egy 9 éve kislány kutyáját

Mostantól jó célra, szövetbanknak ajánlhatjuk elhunyt kutyusunkat

Egy férfi került bíróság elé, mert lelőtte végstádiumban lévő vizsláját

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: little things
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...