Saját KB bal
Saját KB jobb

Két év alatt csodát tett az utcán talált kutyával új családja

Lilou 2015-ben mindössze hét hónapos volt, mikor állatmentők megtalálták az utcán. Légúti problémákkal küzdött, és teste tele volt sebekkel. Később az összes szőre kihullott és mindenkitől rettegett. Cora akkor látta a fotóját, és azonnal beleszeretett. Ma így néz ki Lilou: csodát tett vele új családja.

 

Valószínűleg Lilou-t egy szaporító vagy egy csalódott tulajdonos dobhatta ki, miután már meglátszott a kutyán, hogy nem fajtatiszta. Miután begyűjtötték, Lilou-t először egy kaliforniai ideiglenes befogadóhoz szállították, hogy megkezdjék a harcot a számtalan fertőzés ellen.

Később átköltöztették Oregonba, ahol minden nap gyógyfürdőt kapott, bőrét pedig kókusz olajjal kenegették. Ennek hatására először a maradék szőre is kihullott, csak később kezdett gyógyulásnak indulni a bőre.

A segítők hónapokon át ápolták, javították állapotát, építették önbizalmukat. Akkor látta meg a 37 éves Cora Lilou fotóját, és azonnal beleszeretett. 2016 januárjában vitték haza. Mára az akkor beteg és rettegő kutyából egy erős, egészséges, boldog családtag lett, aki élvezi a hegyi túrákat és a hasvakarást egyaránt.

Csodával határos módon új otthonában azonnal elkezdett visszanőni a szőre, és ma már egy valódi szőrgombóc piheg a család másik három kutyája között. Sorsát csaknem 7,000-en követik a közösségi oldalakon.

– Hihetetlen, hogy ezt a kutyát valaki szemétnek minősítette – meséli Cora. – Számomra ez az egyik legszívszorítóbb dolog volt a világon. Nem volt energiája, depressziós volt. Azonban a fotókról sugárzott a személyisége, nem lehetett nem szerelembe esni vele. – Lilou először új családjával szemben is rettegést mutatott, de türelemmel és szeretettel meggyőzték, hogy nem lesz rossz dolga náluk.

– Még mindig bizalmatlan az emberekkel szemben, és megijed a nagy tömegtől, de imád kirándulni, szereti a kutyáink társaságát. Néha csak megállunk és nézzük: hogy lett ő a miénk? Mivel érdemeltük ki, hogy hozzánk került? El sem hisszük, hogy így alakult. Csodálatos személyisége van, és mi a világ legszerencsésebb emberei vagyunk – foglalta össze az érzést Lilou családja.

 

Mert minden egyes lélek számít:

Több órába telt megtisztítani a kátrányba esett kutyát

Bevásárló kocsival segített egy bénult kutyán egy török férfi

Egy egészen új kutya bújt meg az ápolatlan szőrcsomó alatt

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...