Minden harmadik ember jobban vágyik kutyája társaságára, mint saját párjáéra

Sokkoló új eredményekkel zárt a legújabb kutatás: minden harmadik ember úgy gondolja, hogy házikedvence sokkal jobb partner, jobban szeretik velük tölteni az időt, mint saját párjukkal.

Mintegy 2,000 kutya- és macska tulajdonost kérdeztek meg a legújabb kutatásban. a megkérdezettek több mint a fele úgy gondolja, hogy sokkal jobb dolog házikedvenceikkel tölteni az időt, mert soha nem zsémbeskednek semmiért, nem beszélnek vissza és mindig jó a hangulatuk.

# Tízből 3 felnőtt azt vallja, hogy kedvence sokkal jobb hallgatóság, és 45%-uk pozitívan értékeli, hogy kutyájuk vagy macskájuk sosem tesz fel kérdéseket vagy nem ítéli el őket semmiért.

# Meglepő módon a megkérdezettek 29%-a úgy érzi, kedvencük ügyesebbek az összebújásban, és 44%-uk jobban szereti kedvencét megölelni, mint saját párját.

# 10-ből 4 gazdi vallja, hogy egy nap több figyelmet és törődést ad állatának, mint párjának, éjszaka pedig közelebb alszik az állat hozzájuk, mint „másik felük”.

– Bár az eredmények azt mutatják, hogy a négylábú barátaink egyfajta pótszer a bajainkra, de egyben a feltétel nélküli szeretetet illetve mint családtagok fontosságát is felfedik. – nyilatkozta Hannah Edwards, a megrendelő cég, a Freshpet senior marketingese. – Az világos, hogy kedvenceink a világot jelentik nekünk. Néha még jobban is, mint emberi társunk. –

# Talán a legsokkolóbb eredménye a kutatásnak, ami szerint arra a kérdésre, hogy ha választaniuk kellene párjuk és háziállatuk közül, 14% azt választotta, hogy a háziállatával élné tovább az élete hátralévő részét.

# És bár a felnőttek egyelőre még 20 perccel több időt töltenek párjukkal, mint háziállatukkal, de 30%-uk mégis úgy érzi, hogy sokkal jobban hiányolják kedvencüket, mint párjukat, ha nincs velük.

# 42%-uk jobban szereti megpuszilni, megölelni kedvencét, mint bárki mást a világon, és harmaduk több fotót posztol ki közösségi oldalára kedvencével együtt, mint párjával.

 

Cikkajánló:

Az emberek boldogabbak lennének örökbe fogadott kutyával, mint a lottó ötössel

A gazdik több mint a fele inkább van kutyájával, mint saját barátaival

A kutyák még félelmeiket is maguk mögött hagyják, ha boldognak látnak minket

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: independent
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...