Kutyasz*r köz lett a skót utca új neve – Vajon miért

Az Edinburgh északi városrészén élő lakosok annyira rosszul voltak már a megszámlálhatatlan mennyiségű kutya ürüléktől, hogy egy utcát elkereszteltek Kutyasz*r köznek. Néhány gazda csakis azért hozza oda kedvencét, hogy az kivécézze magát.

Leith-ben besokalltak a lakók. A 33 éves Stewart Miller posztolta ki közösségi oldalára az újdonsült feliratot, ami igen csak erőteljesen fejezi ki az ott lakók véleményét az utca állapotáról.

Nem csak a környék lakói, de az internet népe is egyetértett azzal, ami az elnevezés hátterében áll. A világon általánosan megfogalmazható kritika a kutyásokkal szemben a kutyakaki hátra hagyása, és ezek a történetek sajnos nagyon sokat ártanak a becsületes, felelős állattartók hírnevének. Mások is beszámoltak olyan utcákról szerte a világban, amelyek hasonló neveket kaptak az ott élő dühös lakóktól.

Az ott élők arról is beszámolnak, hogy olyannyira kutya wc-nek nézik az emberek az utcát, hogy sokan odahajtanak autóval, kinyitják a kutyának az ajtót, az eb kiszáll, odacsinál, majd, mint aki jól végezte dolgát, visszaszáll a kocsiba, és elhajtanak.  

Edinburg Városi Tanácsának közlekedési és környezetvédelmi illetékese, Lesley Macinnes elmondta, hogy tisztában vannak vele: a nagyközönség figyelmét ezekre az undorító kutyakaki ügyekre mindössze a kutyások egy szűk rétege hívja fel, mivel teljesen figyelmen kívül hagyják a normális viselkedési szokásokat. – Mindig arra törekszünk, hogy megoldjuk a problémát, de környezetvédelmi felügyelőink csak rutinszerűen tudnak reagálni a panaszokra. Sajnos nem mindig lehet elkapni a felelőtlen kutyatulajdonosokat esemény közben, hogy a felügyelők azonnal kiszabhassák a bírságot. Bátorítanám az embereket, hogy tegyenek bejelentést a weboldalunkon az elkövetett incidensekről, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk. – 2016-ban csak 67 bírságot szabtak ki Edinburgh lakosai számára, tavaly már több mint 1500 panasz érkezett be.

 

Ahogy látjátok, írtunk már párszor kutyakaki ügyben:

Egy évig mentesülhetsz a helyi adó alól Liverpoolban, ha beköpsz egy gazdit, aki hátrahagyja a kakit

Bécs nemet mond a kutyakakira

Kutyakakiba léptél? Amerikában ezt csinálják

Harc a feledékeny gazdák ellen

Beszédes kutyakaki

 

És az érem másik oldala:

Halálos fenyegetést kapott a férfi, mert csak vízzel tudta feltakarítani kutyája kakiját

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...