Nem mehetnek az állatvédők a buszsávban – még sürgős esetben sem

A KRESZ tiltja, így nem kaptak engedélyt a BKK-tól az állatvédők, hogy legalább szilveszter éjszaka a buszsávot használják a sürgős esetekhez. 

A rendőrség és a tűzoltóság egy-egy esetnél intézkedés helyett általában választ egy általuk ismert állatvédőt vagy állatmentő csoportot, és az ő segítségüket kérik, ha egy állat kerül bajba.

Szilveszterkor különösen sok dolga akad minden aktív állatmentőnek, hiszen a hangzavartól megfutamodott, elveszett, balesetet szenvedett állatok állandó készültséget és azonnali reagálást igényel. Sokszor azon is múlhat egy állat élete, hogy milyen gyorsan érkezik a segítség.

A Borsonline értesülései szerint ezt szem előtt tartva kért engedélyt az Újpesti Állatmentő Liga, hogy szilveszterkor használhassák a buszsávot, ha az indokolt, de a BKK nem adta meg a kért előnyt.

„A KRESZ-szabályokra hivatkoztak, amit megértek, de azt már kevésbé, hogy például a taxik mellett miért nem fér el az a néhány pluszautó.” – nyilatkozta a Borsnak Pataki Gábor, a szervezet vezetője. – „Ahogyan a vizes vb ideje alatt is lehetett kivételt tenni a szervezők autóival. Persze nem adjuk fel, mert az nem le­het, hogy a dugó miatt ke­rüljön va­laki még na­gyobb ve­szély­be”.  

A kormányrendelet módosítására lenne szükség ahhoz, hogy a KRESZ megengedje nekik is a buszsáv használatát.

 

Cikkajánló:

Újabb év – újabb szilveszteri áldozatok

Hogyan utazhatnak a kutyák az autóban?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Borsonline
A fotók illusztrációk
autonavigator.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...