Kutyaviadal telepet számolták fel – 56 kutyából 50 élte túl

Mississippi – 56 kutyát mentettek ki egy tiltott kutyaviadalokat szervező férfitől. A kutyák tulajdonosának mind az 56 állat esetében külön-külön bíróság elé kell állnia állatkínzás vádjával. A sokat szenvedett ebeket biztonságba helyezték, ellátják, majd megkapják az új esélyt egy normális életre.

A bull típusú kutyák megítélésén rengeteget kell dolgoznia azoknak, akik szeretik, ismerik és felelősséggel tartják ezeket az állatokat, hogy a fajták megítélése javuljon. Ezért hatalmas visszaesés mindig, ha újabb kutyaviadalok helyszínét és a hozzá tartozó kiképző és szaporító telepet találnak és számolnak fel. Az onnan mentett kutyák nagyon rossz esélyekkel indulnak egy jobb élet felé, hiszen egész addigi életük az egymással való harcban forgott.

Most 56 kutyát foglaltak le Mississippiben, állatorvosi ellátásuk megkezdődött. Volt közöttük oolyan, akinek az alsó állkapcsa hiányzott, volt, akinek egy lyuk volt a mellkasában. A lábakból kilógó inak szinte megszokott látvány lett.

A vezető nyomozó, Stanley Searcy szerint szívbe markoló látvány volt. A kutyák annyira elkeseredettek voltak, hogy teljesen fellelkesültek, amikor meglátták, hogy megérkezett a segítség. Sajnos még őket nevezhették szerencsésnek: a nyomozók egy egész udvarrészt találtak tele kutya koponyákkal és csontokkal.

A sok borzalom ellenére a megmaradt kutyák lelkesen üdvözölték a kiérkező intézkedőket, csóválták a farkukat, fogadták a simogatásokat. Egy szétroncsolt lábú eb azonnal az egyik rendőr ölébe hajtotta a fejét – a jelenlévők szerint ez a kép mindent elmondott.  

Sajnos több kutyánál az eutanázia mellett kellett dönteni, az állapotukat tekintve ez volt a humánus döntés. 50 kutya élte túl, őket ideiglenes szállásokon helyezik el, amíg az ügy le nem zárul. A terület tulajdonosa, aki az elkövető is egyben, pár nappal később feladta magát. Minden kutyáért külön kell felelnie a bíróság előtt.

A kutyák javára azonnal gyűjtés indult, és pár nap alatt több mint 26,000 dollár gyűlt össze. Az őket ellátó szervezetek és a helyszínelést végző nyomozók is egyetértenek abban, hogy ezek a kutyák megérdemelnek egy második esélyt, és mivel a horror körülmények ellenére is hatalmas szívvel üdvözölték őket, megérdemlik, hogy végre szeretetet kapjanak valakitől és normális életet éljenek.

 

 

Cikkajánló:

Nemzetközi nyomásra betiltják az indonéz kutya-vaddisznó viadalokat

A chicago-i cirkusz mentett pit bullokkal lép fel vadállatok helyett

Tiltólistás fajták – kik ők valójában?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: today, democrat
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...