Saját KB bal
Saját KB jobb

A tűzijátéktól megrémült kutya két ház közé szorult

Anglia – Taba megrémült a hirtelen jött tűzijátéktól és gazdái első emeleti lakásának ablakán keresztül elmenekült. Végül 24 óra múlva találták meg és három órába telt, mire a tűzoltók kiszabadították a két ház közé szorult riadt állatot.

Szinte minden kutyás ismeri a tűzijátékkal és petárdázással járó rémtörténeteket, amiket a gazdik ilyenkor átélnek. Nyugtató hatású gyógyfüvek, füldugók, gyógyszerezés – már szinte minden módszert ismerünk, ha előre fel tudunk készülni a hangzavarra. De sokszor egészen váratlanul jön egy kis ünneplés a közelünkben.

Taba majd’ egy kilométert menekült a háztól, ahol élt, majd valószínűleg rémületében megpróbált bebújni egy ház és egy melegház közötti 15 centiméteres résbe a két téglafal közé. Teljesen beszorult. A szerencséje az volt, hogy a ház tulajdonosa egy idő után kiment, mert a macskája furcsán viselkedett.

Ahogy megtalálta a szerencsétlenül járt kutyát, azonnal segítséget hívott, de előtte – attól félve, hogy az eb még beljebb szorítja magát a két fal közé, egy hurkot csinált a nyakörve köré, azzal tartotta a helyén. A tűzoltóság 3 órán keresztül dolgozott, hogy kötelek segítségével kiszabadítsák. Az állat és megmentői testi épsége érdekében Tabát elkábították, aki levegőt is alig kapott.

A megpróbáltatásai ellenére csak Taba mancsai sérültek, egy állatorvosnál töltött éjszaka után haza is térhetett. Szerencsére mikrochip volt benne, így gyorsan visszakerült aggódó gazdáihoz.

 

A témához kapcsolódnak:

Hogyan óvjuk állatainkat tűzijátékkor?

Tények és tévhitek a mikrochipről

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro
 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...