Saját KB bal
Saját KB jobb

A világ legkedvesebb kutyás fesztiválja a Kutya Imádat Napja Nepálban

Nem kérdés, hogy a kutyák a világ egyik legfantasztikusabb élőlényei. Mintha róluk írták volna a házassági esküt: mellettünk vannak jóban – rosszban, egészségben – betegségben, gazdagságban – szegénységben. Sokat gondolkodunk, hogyan háláljuk meg nekik hűségüket. Az egyik legszebb kifejezése kutyáink imádatának a nepáli kutya ünnep. 

Hotel alkalmazottak, gyász terapeuták, iskolai asszisztensek – kutyáink az életünk annyi területén jelen vannak már, hogy szinte elképzelhetetlen nélkülük egy átlagos nap. Így sokszor érezzük úgy: valahogy ki kell fejeznünk az irántuk érzett szeretetünket és elismerésünket.

Pedig nem kellene, hiszen nekik bőven elég az, hogy velük vagyunk. Nekünk, embereknek mégis fontosak az ünnepnapok, a különleges alkalmak. Nepálban megtalálták a tökéletes módját az érzés átadásának.

A katmandu-i Tihar fesztivál a hindu fény ünnepének (Diwali) része, az egész napot arra áldozzák, hogy kifejezzék csodálatukat a kutyák iránt. A négylábúak csodálatos festést kapnak, virágokkal díszítik fel őket. A hinduizmusban szent állatként tartják számon, így különösen fontos az ember és kutya közötti szoros kapcsolat.

Nem csak a családi kedvenceket, de a segítő- és munkakutyákat is maximális tisztelet övezi. A nepáli rendőrkutya egységek ilyenkor egy különleges felvonulással is kitüntetik ezt a különleges napot.

 

Ezeket is ajánljuk:

Minden házassági évfordulóját örökbe fogadással ünnepli a pár

Így ünnepelt a hawaii menhely, ahol az utolsó kutyát is örökbe adták

15 dolog, ami biztosan megtörténik veled, ha hazaviszel egy kutyát

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...