Emlékeztek a hurrikánban kikötött kutyára? Ilyen élete van most megmentőjével

A Harvey hurrikán ideje alatt mi is leközöltük annak a kutyának a fotóját, akit már nyakig ellepett a víz, mert valaki kikötötte, így nem tudott elmenekülni. Akkor még nem tudtuk a nevét, de most már az egész világ ismeri, és a történetét is, ahogy sorsa a tragédiából csodálatossá változott, hála a helyi seriffnek.

Troy Nehls seriff és egy híradós stáb csónakon pásztázta pár héttel korábban a Harvey Hurrikán által pusztított texas-i területeket bajba jutottak után kutatva. A vihar hatalmas mennyiségű csapadékkal csapott le, így az áradás is nem várt méreteket öltött, de azért valamennyire lehetett rá számítani. Pár kutyatulajdonost azonban nem zavart meg abban, hogy odaláncolva valamihez hátra hagyja állatát.

A seriff egyszer csak észrevett egy kutyát, aki nem mozdult egy helyről, pedig a víz már nyakig ellepte. Azonnal odamentek hozzá, akkor látták, hogy az állat azért nem menekült el, mert egyszerűen kikötötték a verandához. A seriff egy stábtag segítségével azonnal kiugrottak a csónakból, eloldozták a zaklatott, reszkető állatot és a mentőcsónakba emelték.

Miután a kutyát a Humane Society szervezethez szállították, egy vizsgálat után megállapították, hogy az eb az átélt trauma ellenére egészséges és jól van. A híradó stáb tagjait annyira megrázta az eset, hogy utána jártak a tulajdonosának. Kiderült róla, hogy már a várost is elhagyta. Annyit mondott a feltett a kérdésekre, hogy nem gondolta, hogy akkora lesz a vízszint, hogy ellepje a kutyát.

A seriff családja azonnal egyetértett, hogy a megmentett kutyust örökbe fogadják, hiszen szemmel látható volt, hogy előző tulajdonosát nem igazán érdekelte, hogy él vagy hal. A megmentésében segédkező újságíró után az Archer nevet kapta.

„Kialakult egy fajta kapocs a kutya és köztem. Tudom, hogy most már hozzánk tartozik. Mi nem kötjük a verandához. Most már egy kényelmes otthona van, békében alhat a kanapén, és megkapja a jól megérdemelt figyelmet az egész családtól” – nyilatkozta a seriff.

 

Archer fotójáról és a szomorú állapotokról itt olvashattok

Sajnos Floridában sem jobb a helyzet, de ott is van segítség:

Egy floridai szálloda több mint 900 kutyát fogadott be a hurrikán ideje alatt

Üzent a floridai államügyész a kutyájukat hátra hagyóknak

 

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: goodnewsnetwork
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...