Saját KB bal
Saját KB jobb

Gyere el Te is egy szuper kutyás napra!

V. Örökbefogadott állatok napja a DOKTÁVAL és az ALLEE-val. Örökbefogadott kutyájával, Hugóval, Tóth Vera is részt vesz azon a rekordkísérleten, amelyet az V. Örökbefogadott Állatok Napján, 2017. szeptember 3-án hirdet az Allee Bevásárlóközpont és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának Illatos úti telepét segítő Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány. 

A rekordkísérleten túl a szervezők kutya—gazdi szépségversennyel, kutyabehívó versennyel, interaktív kutyás bemutatókkal, szaktanácsadással, óriási társasjátékokkal és sok egyéb érdekes programmal kívánják felhívni a figyelmet a felelős állattartásra és ösztönözni az örökbefogadást. Az egész napos programsorozat és a sztárénekesnő azt záró koncertje is ingyenes lesz.

2017. szeptember 3-án 10:30-16:00 között az Allee melletti Kőrösy sétányon megvalósuló rendezvény elsősorban az örökbefogadott állatok napja, így külön szeretettel várják a szervezők a már örökbefogadott állatokat természetesen a gazdikkal együtt. Ezenkívül minden kutya- és macskagazda, sőt, a négylábúak nélkül érkező állatbarátok is szívesen látott vendégek, hiszen a rendezvény fő célja kettős, egyrészt minél több ember kapjon kedvet az örökbefogadáshoz, másrészt a szervezők fel kívánják hívni a figyelmet a felelős állattartásra. A szervezők megmutatják, hogy nagyvárosi környezetben is létezhet olyan kutyás élet, ami élvezhető, a környezet számára sem zavaró, és egyúttal életmentő is lehet.

Sztárvendég lesz Tóth Vera, aki örökbefogadott kedvencével, Hugóval fog megjelenni, helyszíni interjút, majd a program végén koncertet is ad. Ezen kívül részt vesz abban a rekordkísérletben, amellyel a szervezők a legtöbb örökbefogadott állatot és gazdáját próbálják egy fényképre állítani és rábírni a kutyahűségesküre. Továbbá sok ismert személyiség is eljön a rendezvényre, többek között a TV2 műsorvezetője, Szabó Dóri is.

Érdekes, új programokkal, játékokkal, interaktív kutyás bemutatókkal és szakemberekkel is készülnek a szervezők, de nem marad el a kedvenc kutya—gazdi szépségverseny, illetve a kutyabehívó verseny sem. Az „Állj a képre és tégy kutyahűségesküt!” kísérleten kívül további újdonság az az emberméretű társasjáték, amellyel az egészen kicsiktől a felnőttekig mindenki kipróbálhatja állattartással kapcsolatos ismereteit.

Az Örökbefogadott Állatok Napját korábban a FÖRI Állategészségügyi Szolgálata szervezte, idén azonban átadták a stafétabotot az őket segítő Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítványnak és az Allee-nak. Jelenlétükkel azonban továbbra is hangsúlyozzák az örökbefogadás szükségességét. Évente mintegy kétezer állat kerül ugyanis az Illatos úti telepre, amelynek a felelőtlen állattartás az oka, a következménye pedig, hogy ugyanennyi állatnak kell gazdit találni.

A rendezvényen a házikedvenccel együtt részt venni kívánók az állat oltási könyvét is hozzák magukkal, a kutyabehívó versenyre nevezők pedig az állat kedvenc játékát is!

Részletes program

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...