Saját KB bal
Saját KB jobb

Igazság Caitlynnek – kínzója 15 évet fog börtönben tölteni

William Dodson összesen 15 év börtönbüntetést kapott. Az 5 vádpont közül az egyik az volt, hogy összeragasztotta egy kutya száját egy szigetelőszalaggal nyelvét a fogai közé csípve. Caitlynt 36 hosszú óra után szabadították meg kínjaitól. A bíró még többet akart kiszabni rá.

Miután látta az esetről készült fotókat, Markley Dennis bíró mondta: „Nem akarok gonosz lenni, de bárcsak többet adhatnék”. A kiszabható maximális 5 év büntetést szabta ki az elkövetőre, egyéb bűnei miatt pedig összesen 15 év lett az ítélet.

Caitlynt 36 óra szenvedés után Dodson egyik szomszédja találta meg, és azonnal értesítette az állatvédőket.

Dodson a tárgyaláson megbánást tanúsított, és azt mondta, igyekszik változtatni a viselkedésén a börtön programok segítségével, de az ügyvédek és a bíró nem látta okát, hogy mérsékeljék a büntetését.

„Azt hiszem, ez egy üzenet, hogy nem fogjuk többé hagyni, hogy az ilyen esetek eltűnjenek a süllyesztőben” – nyilatkozta Aldwin Roman, a Charleston Animal Society igazgatója. – „Mindent meg fogunk tenni, amit a jog megenged, hogy megállítsuk ezt, és azon leszünk, hogy megváltoztassuk a törvényeket is és szigorítsuk azokat”.

Szerencsére Caitlynt még időben megtalálták, és az állatorvosok fantasztikus munkát végeztek az arcán, mára teljesen felépült. Mára ő az állatvédő szervezet nagykövete, és egyben bizonyítéka annak, milyen fontos, hogy jelentsük, ha állatkínzással találkozunk, mert csak így lehetnek következményei annak, ha valaki állatokat bántalmaz.

„Nagyon hosszú út volt ez nekünk, és nagyon érzelmes. Láttuk Caitlyn felépülését, miközben egyre vártuk az ítéletet. Ő volt a hangja és jelképe országszerte a megkínzott állatoknak. Felhívja a figyelmet arra, hogy nem tűrjük el tovább az állatknzást” – nyilatkozta az ítéletet meghallva Roman.

Caitlyn ma már boldogan éli mindennapjait új otthonában, játszik, és mindent megkap, amire szüksége van. Most már az igazság is az övé!

 

Caitlyn történetének előzményeit itt elolvashatjátok.

Az állatkínzás mint bűncselekmény

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: the animal rescue site
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...