7 rendőr ment a néni kutyájáért– egy yorkshire terrierért – aki állítólag megtámadta a kiszállítót

Öt rendőrautóval összesen hét rendőr szállta meg a 73 éves néni londoni házát, mert azt a parancsot kapták, hogy kobozzák el Alfie-t, a yorkshire terriert, aki állítólag megtámadott egy futárt. „Meg fog ölni!” – ezt kiabálta a mókust kergető 10 azaz tíz éves kutya láttán. 

Claudia Settimo-Bovio, az idős gazdi kissé máshogy emlékszik a történetre: állítólag Alfie épp egy mókust kergetett, amikor a kiszállító kocsijánál matatott. A vérkutya épp a futár irányába rohant a mókus után, mikor az annyira megrettent a látványtól, hogy elkezdett a kocsi hátulja felé rohanni, majd a földre zuhant, és azt üvöltötte: „Meg fog ölni!”

 A szomszédok csak annyit mondtak a látványra, hogy „Ne légy már ekkora p***ci!” (sic). A futár nem törődött a szerinte rosszindulatú megjegyzéssel, és azonnal kórházba vitette magát sérüléseivel.

 „Alfie abszolút tudja a különbséget a jó és rossz között. Az egyetlen bűne, hogy néha halálra puszil embereket. Ha viszont valaki fél tőle, ő megérzi, és még jobban fél, mint az ember” – meséli a gazdi. – „A futár urat meg kellene tanítani, hogy hogyan viselkedünk kutyák közelében. A kutyám hozzá se ért. Az oldalán volt egy karcolás, amit valószínűleg akkor szerzett, mikor a földre dobta magát.”

Claudia tagadta a vádakat, hogy a kiszállító élete veszélyben forgott, ugyanis kedvence kevesebbet nyom, mint egy pár csizma, ráadásul 10 éves. A gazdi szerint a fél utca az udvaron hahotázott, ahogy a futár ordította, hogy Alfie meg akarja ölni. A történet azonban cseppet sem ennyire vicces, ha a következményeket nézzük: Alfie most egy idegen helyen kennelbe zárva várja az ítéletet, idős gazdija retteg, hogy talán soha nem kaphatja vissza. Miatta érzi biztonságban magát és mellette sosem kell tartania a magánytól.

Ráadásul Claudiától értesítések vagy tájékoztatás hiányában vitték el kedvencét. Ha hatóságok veszélyesnek minősítik az amúgy halálra rémült kutyát, aki soha egy percet nem töltött még távol gazdájától, idegen helyen bezárva, akkor altatás is várhat rá.

Sajnos bármi megtörténhet: itthon volt rá példa, hogy egy állítólagos viselkedés szakértő fényképről minősített veszélyesnek egy kutyát, arra hivatkozva, hogy a kutya szeme sárgás színű, és ez egyértelmű jele az agressziónak.

 

Ezeket is ajánljuk:

Mit tegyünk, ha nem tudunk elkerülni egy valódi kutyatámadást

Miért támad a kutya?

82 éves nénit mentett egy labrador Trencsénben

 

 

 (kutyabarát.hu)

Forrás: metro
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...