Saját KB bal
Saját KB jobb

Két és fél tonna adomány gyűlt össze a paksi menhely megsegítésére

Az elmúlt hónapban számos helyen terjedt a paksi menhely segélykérő felhívása. A nyári hónapok különösen nehezek az állatok élelmezésében, így a menhely vezetője videó üzenetben fordult a nyilvánossághoz. A Segítő Kezek Alapítvány közösségi oldal vállalta fel az akció koordinációját, ahol végül az állatszerető embereknek köszönhetően rekord mennyiségű adományt tudtak összegyűjteni. 

A paksi menhely 320 lakójának élete múlt a szervezkedésen, de az akciót minden szempontból példaértékűnek tekinthetjük.

Az egy hónapos kampányban számos hely jelezte az állatvédők felé, hogy vállalják az adományok összegyűjtését, öröm volt látni, hogy egyre csak nő az élelem és hasznos kellékek mennyisége.

Vasárnap reggel ráadásul nem egyedül indult a közösség az adományokkal, rengeteg állatbarát ember csatlakozott hozzájuk, hogy saját szemükkel lássák az adományokat, és az örömöt, amit átadásuk jelent a menhely dolgozóinak.

„Nagyon tetszett, hogy eljöttetek velünk, amit nagyon köszönök, és nagyon jól esett. Így legalább tudtátok és átéreztétek azt, hogy mi a való világ, mi a helyzet Pakson, mi lesz a helyzet máshol. Jönni kell, minél többen gyertek, kérdezzetek, lássátok!” – mondta Makrai Krisztián, a Segítő Kezek az Állatokért facebook oldal alapítója.„Egy hónap kőkemény munkája volt benne, és beigazolódott az összefogás ereje.”

A Váczikai Cerberus Alapítvány az élelmen kívül takarókat, gyógyszereket és egyéb, a menhely számára hasznos felszerelést is kapott. Talán sokak számára megdöbbentő, de ez az élelem a következő egy hónapra lesz elegendő, így a menhely segítése folytatódik, a Segítő Kezek az Állatokért oldal tovább folytatja az adománygyűjtő akcióját, hiszen sok menhely küzd hasonló gondokkal az országban.

 

Mások így segítenek itthon és külföldön:

Hatalmas mennyiégű adományt gyűjtöttek a diákok a menhelynek

Fotókiállítás a menhelyi kutyák megsegítéséért

Ingyen ételbankot üzemeltet egy ango állatorvos a nehéz helyzetben lévő gazdik megsegítésére

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: Segítő Kezek az Állatokért
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...