Saját KB bal
Saját KB jobb

Fülöp feladta a küzdelmet

Fülöp, a madzaggal elszorított nyakú kutya, annyi szenvedés és annyi küzdelem után nem bírta tovább. Megérdemelt volna egy jobb életet a tönkretett életéért cserébe. Ezt itt, tőlünk már nem kaphatja meg, ártatlan lelke megnyugvást talált, és nem hiába lett ő egy ország példaképe. Feladta a harcot, de nem veszítette el azt. 

„Kedves Állatbarátok!
Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy Fülöp, akiért egy ország fogott össze elhunyt. Az elmúlt héten nagyon gyenge volt, nagyon megviselt. Ideiglenes befogadója mindent megtett érte, utolsó napján és éjszakáján végig simogatta, mellette volt, szerette. Megbeszélték az elmúlt időszak dolgait és ezt követően hajnal 4-kor csendesen elaludt! Ennyi borzalom, ennyi fájdalom megélését nem érdemelte. Nyugodj békén Fülöp!” – olvashattuk az Állatbarát Alapítvány közösségi oldalán.

Oly sok hányadtatott sorsú, kínok között élő állat él hazánkban. Közülük bizonyos időnként kiemelkedik valaki – talán a média érdeklődése fordítja rá a figyelmet, vagy egyszerűen csak van benne valami, ami kiemeli életét, szenvedéseit a többi sorstársa közül.

Ilyen volt Fülöp. Élete sokkal régebbre nyúlik vissza, mint amikor egy ország felfigyelt rá: április 11-én kezdődött élete második fele, de sajnos előző éveiről is sok mindent gondolhatunk állapota alapján.

A két – három év körüli németjuhász keverék kutyus egy vashordóban kuporgott Nagycserkeszen, alig 1 méteres láncon, víz és élelem nélkül. Mivel nyakára valaki madzagot tekert, így enni – inni sem volt képes: feje bedagadt, és súlyosan le volt soványodva.

Az Állatbarát Alapítvány és még sokan mások onnantól kezdve mindent megtettek az életéért. Lassan egy egész ország példaképévé, és számos megkínzott állat jelképévé vált. Állapota hol javult, hol stagnált, hol egy kicsit rosszabbodott, de az állatbarátok egy emberként gondoltak rá: ha valakinek, akkor Fülöpnek sikerülni fog!

Mondhatnánk, hogy nem sikerült neki, de valahol mégis. Az egész ország szerette, rengeteg ember tett érte, gondozta, ápolta, küzdött vele együtt. Ezért vált példaképpé. Mert nem érte küzdöttek, hanem vele együtt.

A test olykor gyengébb, mint az akarat. Fülöp teste nem tudta magában tartani csodálatos lelkét, azonban lénye hagyhat maga után maradandót: az okulást. Az állatok védelmét, tiszteletét, az állatkínzásos ügyek hatékonyabb felderítését, az ítéletek szigorítását, és gyermekeink oktatását, amiért mi mind, együtt tehetünk. Hogy ne legyen több áldozat, csak sok boldog ”Fülöp”.

 

Könnyű legyen a Föld felettetek, drága Fülöp, és társaid.

 

Fülöp történetét itt, itt és itt megtalálod.

 

 

(Kutyabarát.hu)

 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...