Kezd gyógyulni Fülöp, a zsinórral elszorított nyakú kutya

Április 11-én érkezett egy bejelentés az Állatbarát Alapítványhoz. A mentős kollegákat is elborzasztotta a látvány, ami Nagycserkeszen fogadta őket. A német juhász keverék kutya feje a felismerhetetlenségig eltorzult, köszönhetően a szorosan rácsomózott műanyag zsinórnak. Mára Fülöp jobban van, és nagyon fontos gondolatok jelképévé vált.

Egy két – három év körüli németjuhász keverék kutyus kuporgott egy vashordóban Nagycserkeszen, alig 1 méteres láncon, víz és élelem nélkül. Mivel nyakára valaki madzagot tekert, így enni – inni sem volt képes: feje bedagadt, és súlyosan le volt soványodva. Az alapítvány kollegái azonnal elhozták a tulajdonosától. 

Az állatotthonban azonnal megkapta az elsődleges állatorvosi ellátást, azonban már akkor látszott: gyógyulása egy nagyon hosszú folyamat lesz. 

„Mélyen elszomorít a tudat, hogy napjainkban, amikor az állatvédelmi törvényünk kimondja, hogy tilos kutyát tartósan láncon tartani, még mindig ilyen kínokat kell átélniük a védtelen állatoknak. Fülöp csak egy a sok szorosan megkötött kutya közül, akik a hátsó udvarokban jól eldugva tengetik életüket, hogy senki ne lássa őket, és várják türelmesen a végzetük…Fülöp ügyében megtettük a feljelentést a jegyzői hivatalnál és a rendőrségen is. Reméljük, a tulajdonos is megkapja méltó büntetését” – olvasható az alapítvány közösségi oldalán.

Érkezésekor rettentő zavart, ijedt volt, bár a lábán állt, de nagyon bizonytalan mozgással. Ennek ellenére hálásan fogadta a simogatást. Azonnal megkezdődött az állatorvosi ellátása altatásban. Megszabadították a lánctól, kötelektől, sebét kezelték, a sokktalanítás, fájdalomcsillapítás megtörtént. A nyaki részek roncsolódását nem is lehetett felmérni az ödéma miatt.

Speciális élelmet, vitaminokat kap, először óránként, nagyon kis adagokat ehetett, hogy újra beinduljon az emésztés. Pár nap múlva az alapítvány már arról számolt be, hogy Fülöp már farok csóválva fogadja őket minden alkalommal. Két óránként kap kis adag élelmet, hogy a hányást elkerüljék. Az ödéma visszahúzódásának sokáig nem volt jele, de hála a folyamatos sebkezelésnek, vitaminoknak és gyógyszereknek, egyszer csak megkezdődött az ödéma eltűnése, és a szem gyulladása is kezd javulni, amire szemcseppet kap naponta több alkalommal.

Állandóan éhes, mindent enne, ami ehető, kutatva közlekedik az udvaron, az irodában, mindenhol. Gyomra még mindig rettentően összeszűkült, előfordulnak hányások, de lassan a javulás útjára lépett.

Az emberek segítségével eddig több mint 600 ezer forint gyűlt össze, így jut a többi hasonló sorsú állat kezelésére is,

„Fülöp mára valóban egy jelkép lett. Sajnos az emberi kegyetlenség jelképe is, de olvasva az üzeneteket, kommenteket, az utalások közleményeit, látva azt a megmozdulást, amit szőrnyű sorsa elindított: az Emberség, a Szeretet és Összefogás jelképe is! Ez a testileg és lelkileg megkínzott kutyus nem csak a felelőtlen állattartásra, az emberi gonoszságra és brutalitásra hívta fel a figyelmet. Hanem arra is, hogy az emberek többsége igenis EMBER, jóérzésű, jólelkű EMBER” – olvasható az alapítvány oldalán.

A legfrisebb videót a gyógyulófélben lévő Fülöpről ide kattintva nézhetitek meg. 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Állatbarát Alapítvány
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...