Saját KB bal
Saját KB jobb

A tenyésztő szervezet felvállalja felelősségét az ivartalanítás fontosságában

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége 2017. június 01-től Ivartalanítási Támogatási Programot valósít meg. Programjának célja a hazai FCI törzskönyvbe bevezetett vagy honosított fajtatiszta szuka egyedek tulajdonosának és/vagy tenyésztőjének a kutya ivartalanítása során felmerült költségei mérséklése, ezzel indokolt esetben az ivartalanítási kedv előmozdítása.

Az állatvédelem egyik sarokpontja, azonban mind a mai napig anyagi erőforrásokkal nem támogatott területe az ivartalanítás, mely egyébként az ivarszervi megbetegedések elkerülésének is leghatékonyabb módja. A MEOESZ Támogatási Az ivartalanítás viszonylag magas egyszeri kiadással járó beavatkozás, holott pl. a hobby célra eladott/megvásárolt fajtatiszta ebeknél mindenképpen indokolt. E beavatkozás költségeinek támogatására szolgál a MEOESZ által indított Program.

Kik és hogyan kérhetik a támogatást?

A támogatást bárki igényelheti, aki az alábbi feltételek teljesültét az ott jelzett dokumentumokkal igazolni tudja, feltéve, hogy magyarországi lakcímmel rendelkezik. Tehát a támogatáshoz szövetségi kártya vagy szövetségi tagszervezeti tagság nem szükséges. A kennelnévvel rendelkezők nem támogatást, hanem kedvezményeket kapnak a MEOESZ-től.

A támogatást az a személy igényelheti, aki a MEOESZ FCI törzskönyvébe bejegyzett vagy honosított szuka ivarú kutyájának ivartalanítását elvégeztette, és e tényt az állatorvos nyilatkozatával és számlája másodlatával igazolja.

Nem lehet támogatást kérni külföldön kiállított és a MEOESZ által nem honosított FCI törzskönyvvel rendelkező, vagy törzskönyvvel nem rendelkező, vagy nem FCI törzskönyves szuka vonatkozásában. A szuka korát azonban a MEOESZ nem köti ki feltételként.

 

A támogatás mértéke és folyósítása

A MEOESZ Támogatási programja az ivartalanítás költségének az azt végző állatorvos által kiállított számlával igazolt költségének 50%-át,

– kistestű szukák esetében maximum 10.000,-Ft
– közepes testű szukák esetében maximum 15.000,-Ft
– nagytestű szukák esetében maximum 20.000,-Ft
összeget biztosít támogatásként..

A Támogatási Program szerinti kérelem előterjesztése
A kérelmet a MEOE Szövetség 1194 Budapest, Hofherr Albert út 42. sz. alatti címére kell postán vagy személyesen eljuttatni.

A Támogatási Program 2017. június 01. napjától 2018. január 31. napjáig él. A MEOESZ Elnöksége a Program tapasztalatait folyamatosan értékelni fogja, és annak alapján dönt a jövőben annak továbbviteléről.

A további részletek megtalálhatók a www.kennelclub.hu oldalon.

 

Kritikus létszámú a 9 magyar fajta

40 millió forint jut állatvédelemre a 2017-es költségvetésből

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...