Gyerek Sziget – Kutyajátszótér

Sok éve kerül megrendezésre június minden hétvégéjén Budapesten, a Hajógyári-szigeten a Gyerek Sziget. Igazi gyerekparadicsommá alakul ilyenkor a terület, az ingyenes családi rendezvény rengeteg játékot, foglalkozást, színpadi programot kínál minden korosztály számára. 

Az idei év egyik újdonsága, hogy már a négylábú családtagokra is gondoltak a szervezők, hiszen a városi kutyáknak is jár a szórakozás! Egy árnyas, tágas körbekerített területen Kutyajátszótér kerül kialakításra, ahol színes kutyajátékok, tulajdonképpen agility-s akadályok várják a kutyákat és gazdáikat. Lehet felmászni, átugrani és hintázni is, ki lehet próbálni a játékokat, valamint tere lesz a spontán, közös kutyahancúroknak is. Ezen a területen egy külön házirend lesz érvényes, itt szabadon, szájkosár nélkül lehetnek a kutyusok, de természetesen itt is fontos, hogy egészségügyileg és viselkedésileg is társaságba vihető legyen az eb és érvényes oltásokkal rendelkezzen. 

A Gyerek Sziget nyitvatartási idejében (szombat és vasárnap 10-18 óra közt) egy szakképzett kutyatréner lesz a házigazda a Népszigeti Kutyasuli jóvoltából, aki segít abban, hogy az akadályokat hogy használjuk kutyánkkal, de abban is, ha a mindennapokban valami nehéz, kezelhetetlennek tűnő vagy csak épp idegesítő szokása van kutyánknak és már ötletünk sincs, mit csináljunk. Abban is számíthatunk tanácsára, hogy megtaláljuk azt a közös sportot, foglalkozást, tevékenységet, ami kutyánknak és nekünk a leginkább testhez álló elfoglaltság, ami azon túl, hogy örömet okoz mindkét félnek, de gondoskodik kutyánk megfelelő szellemi és testi „karbantartásáról”. 

Emellett a Kutyajátszótéren megtalálható lesz a Retriever Rescue Fajtamentő Egyesület által már évek óta belakott Kutyaház, ahol kifejezetten gyűrhető, simogatható, gazdikereső vagy már gazdis, de mentett golden és labrador retrieverek várják az őket szeretgetni vágyókat. 

A rendezvény nem csupán nagy szeretettel várja a kutyákat, de egy kis meglepetéssel is – amennyiben az általuk a rendezvényen termelt kutyagumit Gazdijuk felszedi és a kijelölt gyűjtőponton dobja ki. Hisznek a kulturált és felelős kutyatartásban, és bíznak abban, hogy a kilátogató gazdik is. 

További információkat a Gyerek Sziget oldalán találhattok!

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...