Autópolírozás kutyával – poénnak indult, balhé lett belőle

Kiverte a biztosítékot a világ állatvédői körében egy az internetre feltett videó, amin egy nő egy kölyökkutyával törölgeti vadiúj Maserati-ját. A videót viccnek szánták, az ebet pedig szemmel láthatóan nem igazán zavarja a polír, de az állatvédők fejeket követelnek.

Mindannyian szoktunk bolondot csinálni néha kedvencünkből, valaki a padlót tisztítja a felmosóba kapaszkodott cicájával, valaki a kutyát porszívózza ki. Sokak előtt ismertek az internetes állatvédelem gyakori túlreagálásai is, így akár felfoghatnánk poénnak is a látottakat.

Sokan azonban azért nem tudták viccnek felfogni a felvételt, mert a „Rich Kids of London” (London gazdag gyerekei) nevű csoport egyik közösségi oldalára került ki, így valószínűleg a gazdagokhoz társított érzéketlenséget és nemtörődömséget vélték felfedezni az egymillió fontos (360 millió forint) luxusautó kutyával való polírozásában.

A fotó alatt az alábbi komment volt olvasható: „A 100%-ig természetes kölyökkutya az egyetlen módja, hogy elérjük a megfelelő polírozást egy ikonikus 6,0 literes Maserati MC12-esen.” – a poszthoz azt is odaírták, hogy „a klip forgatása alatt egyetlen kölyökkutya sem sérült meg – itt minden mosolygós és farkcsóválós”.

Az állatvédők nem találták ilyen viccesnek a jelenetet, és elárasztották a felvételt bíráló hozzászólásokkal.

Scarlett Caplan, a kutya tulajdonosa jelezte, hogy az eb az övé, és megvédte a videó készítőit. Arra hivatkozott, hogy ez egy vicc volt, és a kutyán is látható, hogy semmilyen stresszt nem élt át.

„Az emberek túl komolyan veszik ezt. A kutyám tökéletesen boldog, szereti, ha a hátán fekve csiklandozza valaki, és mindenkit biztosíthatok: semmilyen kellemetlen élmény nem érte, amíg levideózták.”

Amerika egyik legnagyobb állatvédő szervezete, az RSPCA ekképp foglalt állást a kérdésben: „Megértjük az emberek reakcióját. Míg a tulajdonos ugyan nem úgy néz ki, mint aki kárt tesz a kutyájában, az állat akkor is érezheti ezt a helyzetet stresszesnek. Javasoljuk, hogy a kutyatulajdonosok gondolkodjanak el: ami nekünk, embereknek vicces lehet, az talán hatással lehet állataink jóllétére.”

Az emberekben számos előítélet mozog nap mint nap, így lehet, hogy érdmees végiggondolni: ha egy híres kutyás portál töltötte volna fel a videót, vajon tömegével kapta volna-e a mosolygós arcokat és like-okat.

 

Érdemes elolvasni a témában:

Az internet hatalma – avagy milyen állatvédők ne legyünk

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...