Saját KB bal
Saját KB jobb

Ablakpárkányra mászott ki egy kutya a belvárosi ház emeletén

Szerdán Budapest belvárosában kutya nyűszítésre lett figyelmes egyik kedves fotós ismerősünk. Felnézett, és legnagyobb rémületére épp egy kutya mászott ki az 1. emeleti nyitott ablakon. A szemközti ház egyik lakója is észrevette a vészhelyzetet, és azonnal hívta a tűzoltókat. Szolgáljon ez mindenkinek tanulságként, hogy kutyáink sokszor sokkal ügyesebbek, mint mi képzeljük, és ezzel komoly bajba is kerülhetnek.

Edit épp a boltból tartott hazafelé, már az utcájukban járt, mikor a túloldalról, fentről kutyanyüszítést hallott. Felnézett és legnagyobb rémületére egy kutyát látott, aki épp mászott ki az 1. emeleti nyitott ablakon.  Ahogy támaszkodott a párkányon, hátulja még a lakásban, egyértelműen látni lehetett, hogy nem a földön, hanem egy széken vagy kis asztalon áll, ami közvetlenül az ablak előtt van.

 

Tovább mászott, és kint is volt a párkányon. Sőt, Edit döbbenetére átment a szomszédos ablak párkányára. Aki ismeri a belvárosi századfordulós házakat, az tudja, hogy a két ablak között mennyire vékonyak a párkányok.

 

Hogy akkor és ott nem esett le, azt Edit a mai napig csodának tartja. Szerencsétlen állat több percig toporgott, még kétszer meg is fordult a párkányon, és ijesztően nézegetett lefelé, közben folyamatosan riadtan és kétségbeesett hangon nyüszítve.

 

Editnél nem volt telefon, de szerencsére a szemben lévő ház erkélyére kijött egy lány, ő értesítette a tűzoltókat, akik 10 perc múlva meg is érkeztek. Felmentek, csöngettek, bár többen mondták nekik, hogy hiába, mert nincs itthon a gazda, már egy szomszéd korábban megpróbálta.

 

Újabb lassan telő 6-8 perc után végre megérkezett a tulajdonos. Ahogy sejthető volt, bevásárolni ugrott le, közben, gondolta, kiszellőztet. Felrohant, kinyitotta az ablakot, a kutya pedig boldogan ment vissza a lakásba.

 

A tűzoltók egyike a ház előtt maradt. Mivel csak létra volt az autón, arról beszélgettek, hogy fél kézzel egy kutyát nem is olyan könnyű lehozni ilyen magasságból. Szerencsére így végül mégsem volt erre szükség.

 

Sokan nem is gondolják, kutyájuk mennyire ügyes, leleményes, amíg nem keveri magát olyan helyzetbe, ami akár az életét is veszélyezteti. Akár egy nyitott ablak is halálos lehet. Pontosan ezért a mi felelősségünk, hogy a veszélyes helyzetektől megóvjuk őket.

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: Sós Edit Photography

A fotók kizárólag a fotós engedélyével használhatók fel

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...