Két lába van – és nem fél használni, nem hajlandó lassulni

Duncant Colorado-ban találták az utcán kóborolva. Hátsó lábai teljesen elhaltak, így speciális törődésre volt szüksége. Még meg sem érkezett Washingtonba az állatvédelmi szervezethez, máris jelentkezett egy család, hogy örökbe szeretné fogadni. Lenyűgöző: Duncan két lábon is megállíthatatlan. 

Gary Walters és felesége, Amanda az elején még bizonytalanok voltak, hogy talán nem fogják tudni azt a törődést és nyugalmat nyújtani, amire Duncan-nek (elvileg) szüksége van, mégis, az első perctől kezdve tudták: Duncan az ő kutyájuk kell, hogy legyen, így belevágtak az örökbefogadásba – erről korábban mi is beszámoltunk. Azóta Duncan és főleg Gary elválaszthatatlanok.

Ő választott engem, és teljesen megváltoztatta az életemet. Mindig voltak kutyáim, de soha nem volt olyan, akivel ilyen szoros lett volna a kötelék” – meséli a férj.

Amikor Duncan megérkezett, elcsökevényesedett lábai x alakban lógtak hasa alatt, erőteljesen elcsavarva gerincét is. Mivel bizonyára erős hátfájdalmakat okoztak neki, így új családja úgy döntött, inkább amputálják a csonkokat.

Duncant nem viselte meg az operáció, sőt. Mivel nem igazán érzékeli, hogy ő más lenne, mint négylábú társai, így gazdái nem erőltették a kerekesszéket. Tökéletesen tud menni két megmaradt lábán, ugrani, lépcsőzni, és olyan gyorsan futni, ahogy csak ő akar. Nem állítja meg semmi.

Amikor az emberek látják őt futni, és csodálkozva megkérdezik, mi történt, hogy csak két lába van, azt szoktuk válaszolni: psssszzzttt! Ne mondd el neki! Nem szóltunk neki, nem tud róla, hogy csak kettő van!” – meséli nevetve Gary.

Duncan sajnos más egészségügyi gondokkal is küzd: úgynevezett kardiomyopátiában szenved, szíve nem pumpálja rendesen a vért, így már kétszer hozták vissza a halálból.
Családja így mindent megtesz, hogy amennyire tudja, egészséges életet biztosítson a számára.

Véleményük szerint egy speciális igényű kutyához nagy fokú felkészültség és biztos állatorvosi héttár szükséges, de Duncan boldog úgy, ahogy van, nem igazán veszi észre a különbséget más kutyákhoz képest.

Eladná az én lelkemet az ördögnek egy nyalintás mogyoró vajért!” – mondja Gary –  „A személyisége és a túlélési ösztöne egyszerűen fertőző. Ezzel a „soha nem adom fel” hozzáállással számos ember életére tudott már hatni, akik követik a sorsát”.

 

Hasonló cikkeink:

A kétlábú bulldog baba is boldogságra vágyik

Minden nap sétálni viszi vak barátját a kerekesszékes kutya

Elment Bosco, a kerekesszékes csoda mopsz

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
Fotók: Instagram/Duncanlouwho

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...