Kutyája mentette meg a Down-szindrómás kisfiú életét

Sok történetet hallani olyan kutyákról, akik megérzik, ha egy családtagjuk bajban van, és azt hangos ugatással jelzik. Riley Gedge-Duffy-val is ez történt, amikor az 5 éves kisfiú igen csak rossz búvóhelyet választott magának a szárítógép belsejében, ahová ráadásul be is zárta magát, a gép pedig automatikusan elindult. Kutyájának, Teddy-nek szerencsére megszólalt a hatodik érzéke.

Riley otthon tévét nézett, míg édesanyja porszívózott. Ekkor Riley-nak az a hirtelen ötlete támadt, hogy bújócskázni kezd. A kisfiú bebújt a ruha szárítógépbe, ami automatikusan elindult vele, amikor belülről bezárta az ajtaját.

A család kutyája, ösztönösen megérezve, hogy nagy baj történt, rohant az édesanyához, és hangos ugatással próbálta figyelmeztetni. Riley anyukája szerencsére rögtön meghallotta az ugatás zaklatottságát, és azonnal keresni kezdte a fiát. Teddy ebben is segített: egyenesen a fürdőszobába vezette őt.
Riley-t azonnal kórházba szállították, ahol ellátták sebeit. Égési sérüléseket szenvedett, ami késlekedéssel halálos is lehetett volna.

 „Riley Down-szindrómával született. Egy imádnivaló személyiség, aki a saját világában a saját dolga szerint cselekszik, és mindig mosolyog hozzá. Mindig bújócskát játszik, hol a szekrényben, hol a kertben. Megdöbbentő volt, hogy nem tudtunk a szárítógép automatikus indulásáról. Ezért szeretnénk mindenkit figyelmeztetni, hogy velük ne történhessen hasonló” – nyilatkozta az édesapa.

Azóta a szülők a helyi média lehetőségeit kihasználva hívják fel a szülők figyelmét, hogy tanuljanak az ő figyelmetlenségükből, és legyenek körültekintőbbek – nem csak a szárítógéppel. Hála újra a kutyának, akinek hatodik érzékét lehet, sosem fejtjük meg, mégis örök hálánk érte, hogy van és vannak ők nekünk.

 

Hasonló híreink:

Ugatásával mentette meg állapotos gazdáját és a babát

82 éves nénit mentett a labrador Trencsénben

A bátor dobermann, aki szembeszállt négy kobrával

 


(kutyabarát.hu)

Forrás: DailyMail
Kezdőfotó: ITV.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...