82 éves nénit mentett a labrador Trencsénben

A 82 éves trencséni néni hálás lehet a szomszéd labradornak, hiszen az életét köszönheti neki. Az idős asszony lakásában tűz ütött ki, és a kutya kitartó ugatása volt az egyetlen, amire a szomszédok felfigyeltek – írja a parameter.sk.

Az idős asszony állítólag mécsest gyújtott az erkélyen, majd aludni ment. Senkinek nem tűnt fel az egyre inkább gomolygó füst, de Endy, a 11 éves labrador érezte, hogy valami nincs rendben, és szüntelenül ugatott.

A kutya gazdái felfigyeltek az állat nyugtalanságára, és kimentek az erkélyre: ekkor vették észre, hogy a fölöttük lévő lakás lángokban áll.

Endynek és a szomszédok lélekjelenlétének köszönhető, hogy a hölgyet időben kihúzták az égő lakásából és értesítették a tűzoltókat. A nénit légzési nehézségekkel kórházba szállították, ahonnan hamarosan hazaengedik – bár az kérdéses, hogy hova tud menni, hiszen nemrég felújított lakása teljesen kiégett.

Gazdái nagyon büszkék Endy-re. Ez a történet is arra tanít: érdemes mindig odafigyelnünk kutyáink reakcióira, hiszen érzékeik sokkal fejlettebbek a miénknél.

 

Más érdekes témák:

Kútba esett kutyát mentettek a tűzoltók

Kimentette a kutyát  anemlétező tűzből

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: parameter.sk
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...