Saját KB bal
Saját KB jobb

A vakvezető macska, aki kutyát vezet

Kutya kontra macska, ki ne találkozott volna már ezzel az életérzéssel. A klasszikus felállás szerint örök ellenségek. A leghíresebb rajzfilmek, mesék is erre a sztereotípiára épülnek. Ismerjünk meg most egy vakvezető macskát. Éljen a fegyverszünet napja!

 

A szeretet és a segítségnyújtás hihetetlen példája a walesi kutya – macska páros. A vak Terfelnek egy kóbor macska lett az önkéntes segítője, aki vakvezetőként segíti a megvakult kutyust. Terfelnek nyolc éves korában annyira megromlott a látása, hogy nem tudott már egyedül közlekedni. Gazdája, Judy Godfrey-Brown így mesélt a különös kapcsolatról.


Terfel és Pwdidat – mindig egymás mellett

Kimentünk egy kicsit sétálni. Hozzánk szegődött egy kóbor cica, de ahogyan közeledett, azonnal feltűnt, hogy nem közönséges macskával van dolgunk. Mintha pontosan tudta volna, hogy a kutya nem látja őt, teljes bizalommal közeledett felé. Megdöbbentem, amikor láttam, hogy elkezdi terelni, finoman, óvatosan, pontosan, ahogyan egy ember segíti át a zebrán nem látó ismerősét. Pwditatnak neveztem el a cicust, most már ő is az életünk része, Terfel szeme. Elválaszthatatlanok egymástól, együtt is alszanak.”

Egy amerikai tanulmány szerint, amelyet Denise Guastello, a Carroll Egyetem pszichológiai docense végzett a Wisconsini Waukeshában, a macskabarátok és kutyabarátoknak igen eltérő a személyiségük az elvégzett felmérések szerint. 600 egyetemi hallgatót kérdeztek arról, hogy inkább kutyabarátnak vagy macskabarátnak neveznék magukat, és mi az a viselkedés, személyiség jegy, amit a legjobban szeretnek kedvencükben.
A felmérés szerint a kutyatulajdonosok társaságkedvelőbbek, energikusabbak és jellemző rájuk a szabálykövető magatartás. Ezzel szemben a macskabarátok kissé befelé fordulóak, nyitottabb gondolkodásúak és érzékenyebbek kutyabarát társaiknál. A kutyások magát az állat társaságát kedvelik a legjobban a kapcsolat egészében, míg a macskások a kapott szeretet értékelték a legmagasabb pontszámmal.

A kutyák és a macskák sok ezer éve az ember háziállatai, ráadásul a két legrégebben háziasított állatfajról van szó. Mind a két faj széles körben elterjedt a világon, és mind a mai napig gyakran egy háztartásban fordulnak elő, ahol szoros, és békés kapcsolat alakulhat ki a fajok egyedei között. Szeressük mindannyiukat!

Még még még: kutya és macska.

20 macska, aki kitúrta a kutyát

A facebook kiderítette, hogy mi a különbség a kutyások és a macskások között

Kutya – macska barátság igenis létezik

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Huffington Post
Fotók: wikimedia, flickr
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...