A Facebook kiderítette, hogy mi a különbség a kutyások és a macskások között

A Facebook kutatói 160 ezer profil adatait vizsgálták végig azért, hogy kiderüljön, milyen emberek valójában a kutyások és milyenek a macskatartók. Hogy mi mindenre lehet jó, hogy a Facebooknak 1,71 milliárd aktív felhasználója van? Például arra, hogy meg lehessen cáfolni/erősíteni azokat a sztereotípiákat, amiket a kutyásokra és a macskásokra szokás ráhúzni – írja a HVG.hu. 

 

A közösségi oldal kutatói 160 ezer amerikai felhasználó profilját nézették végig egy algoritmussal, hogy megkapják a végső választ. A program először a képeket futotta végig, és azok alapján osztotta be a felhasználókat macskásokra és kutyásokra.

Mint kiderült, a statisztika szerint a kutyásoknak általában 26-tal több barátjuk van, mint a macskásoknak, utóbbiakat viszont jóval több közös programra hívják el ismerőseik. Ami viszont még ennél is érdekesebb, hogy a sztereotípiának valóban van valami alapja: a macskatartóknak ugyanis nagyobb eséllyel nincs párkapcsolatuk. A Facebook szerint azonban a családi állapot kortól és nemtől független, vagyis a közhiedelemmel ellentétben az átlagnál nem jellemzőbb az egyedülálló, idős hölgyekre, hogy macskásabbak lennének.

További érdekes adatok és grafikonok a HVG.hu oldalán.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: hvg.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...