Új kutyafuttató épült a XVII. kerületben – és még többet is terveznek

Új kutyafuttató épült Rákosmentén, a Gyökér utcánál (a Gyökér közzel szemben), egy 1200 négyzetméteres területen – számolt be a jó hírről az ittlakunk.hu. Ezen kívül még további 13 területet tervez az önkormányzat kialakítani, 3 elkerített és 10 szabad kutyafuttatót.

Rákosmente területén 2016. évben kiemelt fejlesztés a kutyafuttatók kialakítása és kerület szerte kutyaürülék gyűjtő ládák kihelyezése. 

Az 1200 m2-es, téglalap alakú terület a Gyökér utcánál (a Gyökér közzel szemben) helyezkedik el. A kutyafuttató építésénél a kerület vezetősége – dr. Rúzsa Ágnes jegyző, dr. Mód Kristóf aljegyző, Riz Levente polgármester, Fohsz Tivadar és Horváth Tamás alpolgármester – valamint iroda- és csoportvezetők is kivették a részüket a munkában. Riz Levente elmondta, a kutyafuttatók kiépítése egy harmonikus, békés együttélést biztosít a kutyabarátoknak és azoknak, akiknek nincs kutyája. Dr. Rúzsa Ágnes jegyző szerint a mostani kutyafuttató is tükrözi a kerület állatbarát koncepcióját és még további 13 (3 elkerített és 10 szabad) területet tervez az önkormányzat kialakítani. A Gyökér utcai ebfuttató a vezetők önkéntes munkájából épülhetett meg.

A kerületben jelenleg a Borsó utcai kutyajátszótér és a most megépült Gyökér utcai futtató mellett még 2 elkerített rész épül a kutyák és gazdáik számára: a Diadal utca 29-cel szemben lévő zöld területen, valamint a Borsó utca 48-cal szemben, a park sarkán. Ürülékgyűjtőből pedig már 50-et találhattok nálunk.


Kép forrása: rakosmente.hu

 

További kutyafuttatókat itt találsz.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: ittlakunk.hu, rakosmente.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...