Okosnyakörv színes hangulat jelzővel – természetesen Japánból

Nem tudja értelmezni kutyája viselkedését, hangulatát, jelzéseit? A japánok szerint már ne is tanulja meg. Kifejlesztették ugyanis a legújabb okosnyakörvet, ami különböző színekkel jelzi, hogy kutyánk épp hogy érzi magát. A hozzáértők a fejüket fogják a fájdalmas találmánytól, aminek nevét többek között az empátia szóból raktak ki – bár nem sikerült megfejtenünk, hogy a színek olvasásának mi köze van kutyánkkal szembeni beleérző képességünkhöz. 

Felejtse el, hogy egyszerűen megnézi, hogy kutyája csóválja-e a farkát! A japán fejlesztő, Juji Yamaguchi megadja nekünk a lehetőséget, hogy lássuk is: kutyánk éppen boldog izgatott vagy nyugodt. Az már egészen más kérdés, hogy aki egy kicsit is ismeri a kutyák testbeszédét, az eddig is látta ezeket, csak kicsit másképp.

A színek változása a szívverés intenzitásának elemzésével van összefüggésben. A feltaláló azt ígéri: kutyás életünk fog gazdagodni a termék által. Így mi sem természetesebb, hogy egy telefonos applikáció is tartozik a nyakörvhöz, amely jelzi nekünk kutyánk változásait (mert nem sokkal egyszerűbb ránézni arra a négylábúra, mint a telefonra), sőt, még játékokat is felajánl nekünk, amelyekben kedvencünkkel virtuálisan játszhatunk; addig valódi kutyánk biztosan „nyugodt fényjelzéssel” megvárja, hogy hátha a valódi labdát is eldobjuk neki egyszer.

Figyelem, egyszerűsödik kutyánk értelmezése. Mellékeljük a szótárt hozzá:

–          piros jelzés: kutyánk izgatott
–          kék jelzés: kutyánk nyugodt
–          fehér jelzés: kutyánk épp koncentrál valamire
–          szivárványszínű jelzés: kutyánk boldog.

Mivel az „Inupathy” nyakörvet csak 4 kilóstól 40 kilós kutyára elérhető kivitelben gyártják, így mi kérünk elnézést a csivava és a német dg tulajdonosoktól, ők kénytelenek lesznek továbbra is a hagyományos módszerekkel megfejteni kutyájuk pillanatnyi hangulatát.

A furcsa az, hogy nem ez volt az első okos nyakörv a világon: Amerikában külön csevegő programot is biztosít a szerkentyű a kutyáknak. A végső kivitelben már tervezték az ugatás lefordítását is, vagyis ha kutyánk az ajtó előtt csahol, az okosnyakörve teljesen világosan el fogja dönteni helyette: „Valaki van az ajtó előtt” vagy „Menjünk sétálni” – ha mi nem tudnánk egyértelműen. Na, erre (is) kíváncsiak leszünk.

 

És még több okosnyakörv korábbi tartalmaink közül:

Kutya-kütyü: Okosnyakörv

Érkeznek az okosnyakörvek

Fő a biztonság! GPS nyakörvek kutyáknak

 

 

 (kutyabarát.hu)

Forrás: DailyMail
Inupathy.com

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...