Ismerd meg Sally-t, a 97 éves kutya sétáltatót

Sally özvegy, nincs családja, így önkéntes kutya sétáltatóként dolgozik már 40 éve. 97 évesen napi 10 kutyának adja meg azt a földöntúli boldogságot, hogy sétáljon, mozogjon, élményeket gyűjtsön. Sally ezzel tartja fiatalon magát. A kutyák a családja. 

„Nem ülök a két fal között a tv-t bámulva, az nem én vagyok. Én aktívan szeretem élni az életem. Naponta körülbelül 10 kutyát sétáltatok meg. Mielőtt idejövök, először a szomszédaim 5 kedvencét viszem ki, majd egy idős Alzheimer-kórban szenvedő hölgy kutyáját is megmozgatom. Mindegyiket haza is vinném innen, ha megengedhetném magamnak. Sokan azt hiszik, valami bajom van… Nem értik, hogy veszem rá magam, hogy feljöjjek ide, és ezt csináljam nap mint nap. Azt mondják, többet kellene pihennem, én meg azt, hogy bizonyára viccelnek.”

Valójában nem érzek nagy különbséget ahhoz képest, amikor az ’50-es éveimben jártam. A kor csak egy szám, az ember az, ami számít: teljesen más, mikor karban tartod magad és dolgozol. Decemberben leszek 98 éves. Senki nem hiszi el. Túléltem a háborút, a bombázást, utána a tűzoltók mellett dolgoztam. Rengeteg élmény volt az életemben.”

A kutyák mintha a családját jelentenék Sally-nek.

„A kennelek az életem. Mindig várom, hogy feljöjjek ide. Azért teszem, hogy segítsek. Erre való a világ: hogy segítsük egymást, nem igaz? Rajtuk kívül egymagam vagyok: még egy fiú játszópajtásom sincs, lejárt a szavatosságom.” – mondja Sally nevetve. – „Fantasztikus itt fent lenni, nem adnám oda semmiért. Egészen addig fogok menni, amíg… be nem fejezem.”

 

Más, segítő témájú cikk:

Vegyél könyvet, és támogasd a vakvezető kutyakiképzést

Idősek segítik értelmi sérültek kutyás terápiás képzését

Komplex élmény program idős kutyák számára

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: BBC

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...