„Góbi”, az ultramaraton kutyája

Az extrém futó, Dion Leonard a Góbi sivatagban rendezett 250 km-es ultramaratonon vett részt, ahol minél jobb eredményt szeretett volna elérni. Az meg sem fordult a fejében, hogy ez lesz az a verseny, ami megváltoztatja az életét és kutyássá teszi.

A skóciai Edinburghban élő futó a verseny második szakaszában vette észre, hogy az éjszakai tábor körül egy kóbor kutya lóg, aki pont az ő sárga lábszárvédőit nézte ki magának. A másnapi rajtnál a kutyus Leonard mellé szegődött, és egész nap a férfival futott, majd este a sátrába is követte.

„Ő volt a legjobb kutya, akit csak el lehet képzelni. Nem ugat, nem harap, nem rág és még a ledobált ruháinkat sem lopkodta el.” – mondta a 4deserts.com-nak Richard Henson, aki egy sátorban lakott Leonarddal és Góbival.

Góbi amúgy nagyon barátságos négylábú, minden versenyzővel összebarátkozott, de Diont végérvényesen „örökbefogadta”.  A verseny hátralévő részében is végig a férfi mellett maradt, egymást bíztatva, támogatva értek célba.

A kutyus az egész futóverseny kabalájává vált, és nagyobb hírnévre tett szert, mint bármelyik versenyző.

A verseny végén Leonard úgy döntött, hogy hazaviszi a kis négylábút, de ez egy hosszabb és költségesebb procedúra.  Nagyjából 5000 fontba kerül, és hat hónap karantén előzi meg, hogy Góbi a férfi skóciai otthonába költözzön. A futó gyűjtést szervezett a költségek fedezésére, és most nagyon hálás mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy Góbit magához vehesse.
Lassan a karantén ideje is letelik, így Góbi hamarosan „választottja” családjával is megismerkedhet.

 

 

 

(kutyabarát)

 

forrás: 4deserts.com, youtube.com

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...