Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyák a volánnál

Járó motor mellett nem a legbiztonságosabb dolog kutyánkat magára hagyni az autóban. Az eb izeg-mozog és máris elindította az autót, pláne, ha automata sebváltós.

„Ne hagyd a kutyádat az autóban” – szólt a Kutyaelsősegély.hu-val szervezett közös kampányunk, melyben arra hívjuk fel a gazdik figyelmét, hogy a nyári kánikulában a forró autó percek alatt szaunává változik és kedvenceink hőgutát kaphatnak.

Sokan úgy gondolják, hogy a légkondi jelenti a megoldást a problémára. Ezen a véleményen volt az az idősebb virginiai hölgy is, aki amíg beugrott vásárolni, két kutyáját a kocsiban hagyta. Azért, hogy az ebek a tűző napon parkoló autóban ne kapjanak hőgutát, nem állította le a motort, hogy a légkondi működhessen.

A két kutyus meg elunva a várakozást, fészkelődni kezdett, miközben ügyesen sikerült elindítaniuk az autót. Rutinjuk nem lévén a vezetésben, a kormányzás már gondot okozott, így szép lassan az áruház falának gurultak. Szerencsére senki sem sérült meg és az autóban is csak kisebb kár keletkezett, de ez tényleg csak a szerencsének volt köszönthető.

 

Nem győzzük mi sem elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy nyáron különösen figyeljetek oda kutyátokra! Akár az autóban, akár a séta alatt elég néhány perc és visszafordíthatatlanul megtörténik az, amire lázálmaitokban sem gondoltatok.

Hőgutaveszély kampányunkról ITT és ITT olvashattok bővebben.

De a hőgutaveszély nemcsak az autóban „leselkedik” a kutyákra. Olvassátok el egy 18 éves angol lány személyes tragédiáját:

Egy kétségbeesett figyelemfelhívás – HŐGUTAVESZÉLY, nemcsak az autóban!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: fox5sandiego.com,  indexkép és videó: wsaz.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...