Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy képes kampány azért, hogy kutyáink segítségével könnyebben elfogadhassuk magunkat

Ahány ember, annyi szokás, megannyi testalkat, különböző megjelenés. Ugyanígy van ez legjobb barátaink, a kutyák esetében is. Mégis, az ő különbözőségeiket, eltérő külsejüket, változatos testméretüket magától értetődő természetességgel fogadjuk el. Saját magunkkal szemben viszont igen kritikusak vagyunk és igyekszünk a belénk sulykolt, valakik által kitalált „ideális” külsőhöz formálódni.

Egy soha el nem érhető ideál kergetésével viszont gyakran megbetegítjük lelkünket és testünket, ahelyett, hogy elfogadnánk a természet adta külsőnket. A The Moderation Movement képes kampányában négylábú barátainkat hívta segítségül, hogy összekösse a belőlük áradó természetes szépséget és boldogságot azzal az üzenettel, amit az emberek tanulhatnak tőlük.

Valljuk be, a megközelítés abszolút tökéletes. A kampány üzenete pedig nagyon is egyszerű:
„Soha nem ítélünk el egy labradort azért, mert nem úgy fest, mint egy agár”

Vegyétek alaposan szemügyre ezt a képet! Ahány kutya, annyi féle, annyi fajta, más-más külső és belső tulajdonságokkal rendelkeznek, különböző személyiség mind, mégis egytől- egyik imádjuk őket. Mindnyájukat pont úgy és pont olyannak fogadjuk el, mint amilyenek.

Akkor pedig miért ne nézhetnénk magunkra is pontosan ugyanígy? Hagyjuk abba a másokhoz való hasonlítgatást, változtassunk az önkritikus hozzáállásunkon, hiszen itt az élő példa, hogy lehet ezt másképpen is!

Ha pedig kedvenceinknél elfogadtuk a sokféleséget és látjuk, hogy ettől még minden kutya szerethető, akkor fogadjuk el, hogy nálunk, kétlábúaknál sincs ez másképp. Béküljünk ki magunkkal, saját testünkkel, hiszen csak így élhetünk boldog és egészséges életet.

Mindannyian mások és egyediek vagyunk, pont ugyanúgy, mint legjobb barátaink, a kutyák…

 

Sok minden csak nézőpont kérdése: 
Hogyan látjuk magunkat és hogyan látnak a kutyáink bennünket?

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: hellogiggles.com, indexkép: dogs.thefuntimesguide.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...