„Csak egy ugrás a Sugár”, a legújabb budapesti kutyabarát bevásárlóközpont

Pest első bevásárló-, és szolgáltató központja a Sugár 1980 őszén nyitotta meg kapuit az Örs vezér téren. A hazánkban akkoriban még ritkaságszámba menő bevásárlóközpont számtalan üzletnek adott otthont. A központ mai követelményeknek megfelelő átalakítása és bővítése 2004-ben kezdődött. Az idei év pedig ismét fordulópontot hozott a Sugár életében, kutyabarát bevásárlóközpont lett.

A kutyabarát, kutyával is látogatható helyek száma folyamatosan emelkedik az országban. A szállás-, és vendéglátóhelyek mellett már egyre több üzletbe vihetjük magunkkal a család kedvencét.  A kutyabarát üzletek sorában a kisebb boltok és üzletláncok mellett a nagy bevásárlóközpontokat is megtaláljuk. Nyitott a kutyások felé Budapesten az Allee és az AsiaCenter is. Most pedig egy harmadik nagy bevásárló-, és szórakozató központ, a Sugár tárta szélesre ajtaját a kutyák előtt.

A kutyabaráttá válásról kérdeztük Szeiler József urat, a Sugár Üzletközpont igazgatóját.

Kutyabarát.hu: Hogyan és miért jött az ötlet, hogy kutyabarát bevásárlóközponttá váljanak?

Szeiler József: A Sugár Üzletközpont egy családi bevásárlóközpont, ezért úgy gondoltuk, hogy a kis kedvencek, a négylábú családtagok sem maradhatnak kívül, ha a gazdik ellátogatnak hozzánk.

Kutyabarát.hu: Minden üzletük kutyabarát lett?

Szeiler József: Lentebb található azon bérlőink listája, akik beengednek kutyákat (és egyéb kisállatokat) üzletükbe. Számos más bérlőnk is szívesen látta volna a kis házi kedvenceket, kereskedelmi, szolgáltató, vagy akár vendéglátó egységében is, azonban vannak olyan előírások, amelyek ezt sajnos nem teszik lehetővé.

Kutyabarát.hu: Milyen szabályok vonatkoznak a kutyával érkezőkre?

Szeiler József: Megfogalmaztunk egy új házirendet a kisállattal érkező vásárlók számára, melyet az üzletközpont minden bejáratánál kifüggesztettünk. Ennek betartását várjuk el kutyás vendégeinktől.

Kutyabarát.hu: Várják-e esetleg valamilyen külön szolgáltatással a kutyával érkezőket?

Szeiler József: Május 17-én nyitott az üzletközpont földszintjén a SugárZoo Kisállat Kozmetika. Széleskörű szolgáltatásokkal várja kedves kozmetikusunk a kutyussal, cicussal és egyéb kisállatokkal érkezőket. A gazdik, az igényektől függően, a karomvágástól egészen a teljes kozmetikai szolgáltatásig választhatnak. Vendégeink nyugodtan bevásárolhatnak üzleteinkben, mozizhatnak, vagy edzhetnek a fitneszteremben, míg kis kedvencük megszépül a kozmetikában. 

Kutyabarát.hu: Milyen tapasztalataik vannak a kutyával, vagy más társállattal érkező vásárlókkal kapcsolatban?

Szeiler József: Nagyon jó tapasztalataink vannak. A gazdik mindig pórázon, vagy hordozóban hozzák be állataikat az üzletközpontba, maximálisan betartva az ezzel kapcsolatos házirendet. A vásárlók nagyon örültek a hírnek, mikor állatbaráttá nyilvánítottuk a helyet, mert így akár már csak egy séta alkalmával is bejöhetnek kedvenceikkel az üzletekbe anélkül, hogy esetlegesen kézbe kelljen venni az állatokat. 

Kutyabarát.hu: Van kifejezetten állatfelszereléseket forgalmazó üzletük is?

Szeiler József: Igen. 2014 októberében nyílt meg az üzletközpont földszintjén, a SPAR Élelmiszer Áruház közelében, a SugárZoo Kisállat Eledel és Felszerelés üzlet. 2014-ben ez a bolt volt az első, amely állatbarát üzletté vált a Sugárban.
Kedves, szakképzett kiszolgálás és nagy választék várja közel 200 négyzetméteren a gazdikat és kis kedvenceiket. A kutyusoktól a halakig minden házi kedvencnek található eledel és felszerelés az üzletben.

A Sugár állatbarát üzletei:

Földszint:
SugárZoo
Sugár Pogácsa – Fornetti
Vivamed Egészségtár
Vodafone

I. emelet:
Galaxy játékbolt
Aranypók 
Pierre Cardin
Nokia
ERA
BioTech USA
American Rags
Pirex Papír
GSM Világ
Sugár Bowling & Pub
Fitness Pont

II. emelet:
CWS
SUGÁR Fitness
 

 

Kutyabarát bevásárlóközpontok:

Allee (Budapest)

AsiaCenter (Budapest)

Fórum Bevásárlóközpont (Debrecen)

További kutyabarát üzleteket, boltokat ITT találtok!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...