Van egy jó hírünk: Állatbarát lesz az AsiaCenter

Valentin-napon az állatok szeretetéről tesz tanúbizonyságot az AsiaCenter, amikor is megnyitja kapuit a házi kedvencekkel vásárolni érkezők előtt. Az új házirend válasz egy egyre általánosabbá váló igényre, és egyben célja az is, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. 

A gyakorlatban már több éve beengedték a központ területére a kistestű négylábúakat, amelyet most megfelelő szabályozással tesznek hivatalossá. A célkitűzésben a bevásárlóközpont partnere a Kutyabarat.hu is, akik örömmel fogadták a megkeresést és tanácsokkal segítették az AsiaCentert belépni az állatbarát helyek sorába. „Évek óta dolgozunk a kutyás társadalom kultúrájának fejlesztéséért és próbáljuk felhívni a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. Kétoldalú folyamatról van szó, ahogy hazánkban fejlődik az állattartási kultúra, úgy szaporodnak az olyan helyek, ahová a barátságos és szocializált kedvencek elkísérhetik gazdáikat. Sajnos a kereskedelem területén ez még nem általános tendencia, épp ezért örülünk az AsiaCenter kezdeményezésének.” – nyilatkozta Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarat.hu képviselője.

Az állatbarát törekvés nem új keletű az AsiaCenterben, ahol évek óta rendszeresen helyszínt biztosítanak kutyás rendezvények és versenyek számára, szerveznek állatsimogató programokat, valamint kiváló kapcsolatot ápolnak a Rex Kutyaotthon Alapítvánnyal, akik karácsonykor a Négylábú Szeretetfutárt is elhozták a kereskedelmi központba. Dr. Koleszár István, a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója elmondta, hogy a két intézmény közötti együttműködés következő lépcsőfokaként, az alapítvány gazdára váró állatai közül néhány, havonta egyszer az AsiaCenterben is bemutatkozik majd. A cél, hogy az érdeklődő vásárlókból a személyes találkozás kapcsán állatbarátok, vagy akár leendő örökbefogadók váljanak. „A lehetőség, miszerint nem csak gazdás, hanem gazdára váró állatok előtt is megnyílnak az AsiaCenter kapui, vissza nem térő esélyt ad egy új örökbefogadásra, ember-kutya kapcsolat kialakulására.” – mondta Dr. Koleszár István, aki örömmel támogatja a bevásárlóközpont kezdeményezését. „Aki már próbálta, az tudja, milyen fantasztikus érzés négylábú társunkkal megosztani a vásárlás, szórakozás örömét.”

Az AsiaCenter vezetősége vásárlói kérések formájában már régóta tapasztalta ezt az igényt. „Eddig sem küldtük el azokat az állatbarátokat, akik az egyértelmű tiltás híján rákérdeztek, hogy legalább a bejárati ajtón behozhatják-e kedvencüket pórázon, vagy hordozóban. Nem akartunk nemet mondani a felelős gazdiknak, ezért itt volt az ideje, hogy a bérlőinkkel egyeztetve kialakítsuk a megfelelő szabályokat az állatok, és természetesen a nem állattal érkező vásárlók érdekében.” – mondta Varga Kornélia, az AsiaCenter marketing és kommunikációs vezetője és hozzátette, hogy családbarát bevásárlóközpontként kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a gyermekekkel érkező látogatók nyugalmát se zavarhassa az újítás.

Az új állatbarát házirend 2016. február 14-én kerül ki a falra, amely pontosítja a jólnevelt kedvencekkel való vásárlás feltételeit. Innentől fogva nem csak a pórázon vezetett kutyák, de más kistestű háziállatok is szívesen látott vendégek lesznek a bevásárlóközpontban, kivéve azon üzletekben, amelyek tiltó matrica kihelyezésével kifejezetten jelzik ennek ellenkezőjét. Az AsiaCenter minden mosdójának előterében elhelyez itatótálakat a kedvencek részére.  Annak érdekében, pedig hogy az állattal érkező vásárlók is nyugodtan étkezhessenek, az AsiaCenter éttermi részlegén külön az ő számukra kijelölt asztalokat is találnak.

A Valentin-napon tett gesztusával az AsiaCenter bízik benne, hogy ezúton is felhívhatja az emberek figyelmét az állatok iránti szeretet és a felelős gondoskodás fontosságára.

Az Asia Center partnerei:

     

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...