A felelőtlenség újabb áldozata

Ismét az életével fizetett egy kutya, most Balatonkenesén, tulajdonosa felelőtlensége miatt. Július első felében forróság volt, még árnyékban is több mint 30 egynéhány fokot mutattak a hőmérők. A zárt autóban pedig akár az 50-60 fokot is elérheti ilyenkor a hőmérséklet.

„Ha zárt autóban kutyát látsz, azonnal hívd a rendőrséget” – hívtuk fel a kutyatartók figyelmét a Kutyaelsősegély.hu-val közösen szervezett „Hőgutaveszély” kampányunkban. Úgy látszik, hogy a figyelemfelhívás még mindig nem jutott el mindenkihez, és vannak olyanok, akiknek maguktól nem jut eszükbe, hogy a zárt autó néhány perc alatt forró szaunává változik és kedvencünk koporsója lehet.

A police.hu múlt héten tette közzé azt a szomorú hírt, hogy hétfőn Balatonkenesén ismét egy négylábú lelte halálát a forró autóban. A rendőrséget a járókelők riasztották, akik nyüszítést hallottak egy parkoló autóból a helyi strand közelében a Parti sétányon. A kiérkező rendőrök egy elpusztult és egy súlyos állapotban lévő kutyát találtak a teljesen átforrósodott autóban. A még életben lévő kutyust azonnal megitatták, testét vizes ruhával hűtötték.

A 43 éves békéscsabai tulajdonos ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

 

A Hőgutaveszély kampányról ITT olvashatsz bővebben.

 

Ezt a cikket már olvastátok?

Bebe gondolkodás nélkül betörte egy autó ablakát, hogy megmentse egy kutya életét

 

 

 

(kutyabarát.hu)

forrás: police.hu (Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság), indexkép: doseng.org (illusztráció)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...