Saját KB bal
Saját KB jobb

Dániában öngyilkos lett egy elaltatott pitbull gazdája

Az emberi butaság néha tényleg határtalan. Sokszor – szakértők bevonása nélkül – hoznak olyan törvényeket, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Dániában is ilyesmi történik, hiába tiltakoznak az állatvédők.

Dan 27 éves volt és Dániában élt Zanto nevű kutyájával. Zanto, aki fajtáját tekintve pitbull, senkinek sem ártott, mindössze annyi „bűnnel” rendelkezett, hogy egy olyan fajta képviselője volt, melyet a törvényhozók illegálisnak nyilvánítottak az északi országban. A gazdi 8 napot kapott arra, hogy bebizonyítsa, kutyája nem a betiltott fajtához tartozik, de mivel ezt nem tudta igazolni, a hatóságok elvették imádott négylábú barátját és elaltatták.  Ezek után Dan annyira elkeseredett, hogy önkezével vetett véget életének.


fotó: Dan A. Facebook

Egy 2010-ben hozott rendelkezés szerint 13 olyan fajta van, amely nemkívánatos Dániában, többek között ilyen a pitbull terrier, a dél-orosz juhászkutya és az amerikai bulldog is. A hatóságok nem mérlegelnek, nem nézik, hogy az adott egyed tényleg veszélyes-e, elég, ha a fajta a tiltólistán szerepel.

Az állatvédők már évek óta küzdenek az értelmetlen szabályozás megváltoztatásáért, és próbálják meggyőzni a törvényhozókat arról, hogy a fajta-megkülönböztetés nem járható út, ez a törvény nem csökkenti a kutyatámadások számát.

Talán Dan nagy felháborodást keltő, szomorú esete is hozzájárulhat ahhoz, hogy még több kampányt szervezzenek az országban és elérjék, hogy hatályon kívül helyezzék ezt a jogszabályt.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás és indexkép: opposingviews.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...