Saját KB bal
Saját KB jobb

Kóbor kutyából lett rendőrkutya

Sok kidobott, menhelyre leadott kutyának kell hosszú heteket, hónapokat és nem ritkán éveket várnia arra, hogy újra szerető gazdája legyen. Vannak azonban kivételesen szerencsés csillagzat alatt születettek, akik már elsőre a megfelelő ember szeme elé kerülnek, majd ezt követően történetük felér egy tündérmesével.

Stitch, a pointer-springer keverék kölyökkutya az angliai Hawtonville, Newark utcáin kóborolt februárban, amikor egy hölgy meglátta és értesítette a helyi gyepmestert. Idáig a történet elég szokványos, azonban így kezdődött Stitch új élete és karrierje.

Val Brown, a helyi gyepmester, aki mindig igyekszik a lehető legjobb otthont megtalálni a hozzá került kóbor négylábúaknak, felfigyelt a kutya kiemelkedő szaglására és felvette a kapcsolatot egy kutyakiképzővel, aki drogkereső kutyákat képez a rendőrség számára.

Stitch ekkor nagyon rossz állapotban volt, vad és rendkívül félős kutyaként viselkedett. Nem hagyta magát megérinteni és mindent szétrágott, tönkretett, ami a közelébe került.

A kiképző, Mr. Pease két hétig labdakereső képzéseket tartott neki, majd egy 16 napos speciális kurzussal folytatta a tanítást.

Az 1 éves Stitch kitűnő tanulónak bizonyult és mostanra a rendőrség munkáját segíti, mint kiváló drogkereső kutya. E mellett biztonsági cégeknek is dolgozik, szórakozóhelyek és fesztiválok rendjét felügyeli.

 

De nem Stitch az egyetlen szerencsés kóbor négylábú. Gorgi Puerto Ricoban döntött úgy, hogy felhagy a kóborlással és rendőrkutya lesz. Olvassátok el Gorgi történetét is.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: bbc.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...