Egy kóbor kutya a rendőrkapitányságon találta meg új otthonát

A Gorgi névre hallgató gazdátlan eb megunta, hogy Puerto Rico utcáin kószáljon, és úgy döntött, hogy saját mancsaiba veszi sorsa irányítását és egy délután besétált Bayamón város rendőrkapitányságára. Élete, és mindenkié, aki megismerte őt, innentől kezdve változott meg.

A tisztviselők meglepődtek a kóbor léte ellenére barátságos természetén. „Alultáplált és nagyon rossz állapotban lévő kutya volt, akit valószínűleg bántalmaztak is. Ha közeledtünk felé, megijedt, de ugyanakkor ki volt éhezve egy kis szeretetre és védelemre. Megetettük, megitattuk, majd egy darabig velünk maradt, aztán elment.” – mondta az egyik rendőr a The Dodo-nak.

Hamar kiderült azonban, hogy ez nem egy véletlen találkozás volt, Gorgi másnap is visszatért.

Miután látták a kutya kitartását és azt, hogy mennyire élvezi a szerető társaságot, a kapitányság dolgozói úgy döntöttek, hogy megmentik. Összedobták az állatorvosi költségeket és a kóbor kutyából mentett kutya lett. Gorginak az őrs lett az otthona, a rendőrök pedig a barátai. Munkát is kapott: az állomás őre lett. Feladata komolyságát hangsúlyozandó, jelvény és mellényke is került a kutyusra. De úgy tűnik, hogy az őrzés csak tiszteletbeli feladat, valójában „irodakutya” lett, a rendőrök megnyugtató társa és barátja.

„Csökkenti a feszültséget” – mondta az egyik rendőr, és ezt a kollégák is megerősítették. Gorgi nagyon élvezi az új munkahelyét, de ami még ennél is fontosabb, végre ő is egy család része lehet, olyan emberek között élhet, akiknek fontos.

Mindenki szereti őt, élete végéig gondoskodni fogunk róla” – zárta az interjút a tisztviselő.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: thedodo.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...