Azt írta az újság …

A minap került a kezünkbe egy népszerű, nagy olvasótáborral rendelkező női magazin. A sok „aktuális” téma mellett egy rövidke kutyás cikket is találtunk benne, mely a nyári meleggel volt kapcsolatos.

Szó volt a rendszeres friss vízről, az árnyék biztosításáról, a kora reggeli, vagy késő esti sétákról, a forró aszfaltról, arról, hogy vigyük fürdeni kutyánkat, a cikk végén pedig egy „már a csapból is ez folyik” témáról:  kutya az autóban a nyári kánikulában. Itt jött azonban a meglepetés, legalábbis számunkra.

A lapban ez áll:

„…És ha valamiért a kocsiban kell hagyni, ez csak nagyon rövid idő legyen. Ilyenkor parkoljunk árnyékban és légkondi hiányában mindegyik ablakot ajánlatos lehúzni pár centire, hogy valamennyire járjon a levegő az autóban. 

Tipp: Állítsa be mobilját, hogy jelezzen egy idő után, így nem fog véletlenül sem elfeledkezni az ebről.

Aki a cikket írta, valószínűleg soha nem próbált a nyári 30-35 fokban, ami a zárt autóban lényegesen több, árnyékban tartózkodni, néhány centire lehúzott ablakok mellett. A levegő ilyenkor szerintünk valamennyire sem jár. Kutyája pedig biztosan nincs, mert ha lenne, akkor még mobil nélkül sem feledkezne meg róla. Sőt, eleve nem hagyná az autóban szegény ebet!

Szomorú, hogy egy sokak által olvasott lapban megjelenhet egy ilyen írás, amikor már tényleg „a csapból is ez a téma folyik”.

Mi is már számtalanszor felhívtuk rá a figyelmet és időről-időre nem győzzük hangsúlyozni, hogy a nyári kánikulában kutyát nem hagyunk az autóban, még rövid időre sem!

Szauna az autóban! Hőgutaveszély kampány a kutyákért

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

indekép forrása: dogster.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...